Ailesini siyanürle öldüren sanık: Cezaevi güzel  

Anne babasını siyanürle öldüren sanık tahliye istemedi: Cezaevi güzel, ben rahatım.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Bayraklı ilçesinde siyanürlü suyu içirdiği anne ve babasını öldürdüğü, karışımı zorla içirmeye çalıştığı kardeşinin de yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla tutuklanan sanık Mahmut Can Kalkan'ın yargılanmasına 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada Mahkeme Başkanı tutuklu sanık Kalkan'a, "Niçin almak istedin siyanürü, anne, baba ve kardeşini zehirlemek için mi aldın" sorusunu yöneltti. Kalkan, "Hayır. Siyanürü tadına bakmak ve denemek için istemiştim" yanıtını verdi.

İddia makamı, müşteki avukatının belirttiği gibi ruh sağlığı yönünden düzenlenen raporun yetersiz olduğu için İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan kapsamlı bir rapor alınması ve sanığın tutukluluk halinin devamı yönünde mütalaa verdi.

'TEKLİ KOĞUŞA ALMASINLAR'

Sanık avukatı ise, müvekkilinin ruh sağlığının yerinde olmadığı ve cezai ehliyetinin bulunmadığı tespiti nedeniyle güvenlik tedbirleri uygulanarak tahliyesine karar verilmesini talep etti. Mahkeme Başkanı sanığa "Tahliye olmak ister misin? Tahliye olunca nereye gideceksin" sorusunu yöneltti. Bunun üzerine Kalkan, "Tahliye olursam nereye gideceğim ki. Ev (cezaevi) güzel. Ben rahatım. Ancak tekli koğuşa atmasınlar. Tahliye talebim yok" karşılığını verdi.

FOTOĞRAFA BAKINCA BAYILDI

Mahkeme heyeti, Mahmut Can Kalkan'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Duruşma bitiminde sanık Kalkan, 4 yaşındaki kardeşi Mehmet Taha Kalkan'ın fotoğrafını istedi. Müşteki avukatı da kendisine fotoğrafı uzattı. Fotoğrafa bakan Mahmut Can Kalkan, bu sırada kısa süreli baygınlık geçirdi.

NE OLMUŞTU?

İzmir'de 14 Mayıs 2019'da Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi Mahmut Can Kalkan, iddiaya göre satın aldığı siyanürü suya karıştırıp anne ve babasına içirmiş, 16 yaşındaki Emir Can Kalkan ise sıvıyı içmeyi reddetmişti. Mahmut Can Kalkan'ın zorla içirmeye çalıştığı sıvı Emir Can Kalkan'ın üzerine dökülmüş, evdeki küçük kardeşi Mehmet Taha Kalkan da siyanürden etkilenmişti. Hastaneye kaldırılan anne ve baba hayatını kaybetmiş, Emir Can ve Mehmet Taha Kalkan ise tedavilerinin ardından taburcu edilmişti. Zanlı Kalkan, "Üstsoydan akrabayı tasarlayarak kimyasal silah ile kasten adam öldürme" ve "kardeşi tasarlayarak kimyasal silah ile kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla tutuklanmıştı. Kalkan hakkında, iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. (AA)