Natali Avazyan ifadeye götürüldü

Natali Avazyan hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle yakalama kararı çıkarıldı. Adana'da bulunan Avazyan'ın İstanbul'daki abisinin evi basıldı. Sağlık sorunları bulunduğunu ve ifade vereceğini bir videoyla duyuran Avazyan, "Devletimiz attığım her tweet'i hakaret olarak görmüş" diyerek tepki gösterdi. Avazyan daha sonra attığı bir tweet'te "Geldiler, götürüyorlar" diye yazdı. Aralarında Zülfü Livaneli ve Barbaros Şansal'ında bulunduğu çok sayıda isim gözaltı kararına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Natali Avazyan hakkında sosyal medya paylaşımı nedeniyle soruşturma açıldı. Adana'da bulunan Avazyan'ın abisinin evine polisin baskın yaptığı belirtildi. Yaşananları twitter hesabından duyuran Avazyan'ın Adana Baro Başkanı ile birlikte ifade vermeye gideceği belirtildi ancak Avazyan daha sonra attığı bir tweet'te "Polisler geldi, götürüyorlar" diye yazdı.

Polislerin kendisinin adresini bildiği halde ailesinin ve çevresindekileri rahatsız etmesine tepki gösteren Natali Avazyan, kendisine açılan soruşturmayla ilgili sosyal medya hesabından bilgi paylaşırken, "Annem Adanalı, babam Malatyalı dediğim için de hakkımda soruşturma açmışlar..." diye yazdı.

Avazyan, twitter adresinden paylaştığı videoda şunları söyledi:

"Hakkımda yakalama kararı çıkmış, bu sabah abimin evini basmışlar İstanbul'da emniyet güçleri. Ama ben Adana'ya annemi ziyarete gelmiştim. Burada rahatsızlanınca doktorlar yolculuk yapmama izin vermediler. Zatürreeyim, böbrek yetmezliğinden dolayı tansiyonum çok yükseliyor. Devletimiz attığım her tweet'i hakaret olarak görmüş. Herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Özellikle CHP'li milletvekillerine, belediye başkanlarımıza, beni arayan herkese, tweet atan herkese çok teşekkür ederim. Umarım sağlıklı, iyi günlerde tekrar birlikte oluruz."

TEPKİ YAĞDI

Avazyan’ın kardeşi Nurhan Çetinkaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu etiketleyerek, “Ne yaptı bu kadın size” diye sordu.

Babası tutuklu, annesinin de yurt dışı yasağı olan 8 yaşındaki kanser hastası Ahmet Burhan Ataç’ın Almanya’daki tedavisi için başlattığı yardım kampanyası ile kamuoyunu harekete geçiren Avazyan, gerekli miktar toplanınca“Ayo (evet) 24 satte 50.000 Euro’nun üzerinde para toplandı. Herkese çok çok teşekkür ederim, destek olan herkese… Kurban olurum sizlere…” demişti.

Ahmet Burhan’ın annesi Zekiye Ataç, gözaltı girişini duyduktan sonra yaptığı paylaşımda, “Benim yavrumun yanına gelecekti bugün. Şu an üzüntümü anlatmaya kelimeler yetmez. Ahmet’e durumu anlatmadım. Bize kol kanat geren Natali hn. umarım adalet ile muamele görür” paylaşımı yaptı.”

Çok sayıda ünlü isim de twitter üzerinden Avazyan için dayanışma paylaşımlarında bulundu. Zülfü Livaneli, Avazyan'ın "Ben ANADOLUYUM. Yüzyıllardır bu topraklarda harmanlanmış bir olma geleneğinin temsilcisiyim. Bir inanca, siyasete, politikaya, ideolojiye bağlı değilim. Ülkemin mozaiğinin elçisiyim. Bugünlerde içim dışım kayıp yaşıyor. Gelecek nesiller kaybolmasın diye kimlik sormadan koşuyorum" diye yazdığı mesajı paylaşarak, "Avazyan bu toprağın has evladıdır" diye yazdı.

Barbaros Şansal da "Yanındayım, her zaman" diye yazdı.

GERGERLİOĞLU: BİR HASTA ÇOCUĞA YARDIM İÇİN Mİ BU?

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise, “Bir hasta çocuğa yardım için mi bu” diyerek yaşanan hukuksuzluğa tepki gösterdi.

GEÇEN YILIN DA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Arlet Natali Avazyan, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun ailesine ilişkin paylaşımı nedeniyle de 2019 yılının ekim ayında Çavuşoğlu'nun şikâyeti üzerine gözaltına alınmıştı. (HABER MERKEZİ)