Çavuşoğlu da Akıncı'ya tepki gösterdi: Ben böylesine dürüst olmayan bir siyasetçiyle çalışmadım

Türkiye'nin KKTC politikasını eleştiren Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu'ndan tepki geldi: "Ben böylesine dürüst olmayan bir siyasetçiyle ne Türkiye’de ne de başka bir yerde çalışmadım. Bunları önümüzdeki günlerde de açıklayacağım."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mustafa Akıncı, İngiltere'deki The Guardian gazetesinde yayınlanan röportajında, iki toplum arasında bir anlaşma sağlanamaması durumunda Kuzey Kıbrıs'ın Ankara tarafından 'yutulabileceğini' söylemişti. "AB içinde birleşik bir Kıbrıs"a ulaşılması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı, içişlerinde bağımsız, dış ilişkilerde Suriye'deki Fransız mandasına bağlı Hatay Devleti'nin 1939'da referandumla Türkiye'ye bağlanmasını kabul eden Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen'e atıfla "İkinci bir Tayfur Sökmen olmayacağım" demişti.

MHP lideri Devlet Bahçeli ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da  Akıncı'ya tepki gösterdi.

Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Miroslav Cerar ile ortak basın toplantısında soruları yanıtlayan Çavuşoğlu özetle şöyle dedi:

"Biz seçim zamanları batıdan alışıktık Türkiye’nin malzeme yapılmasına. Hiçbir Kıbrıs Türk’ü bir gün Kıbrıs Cumhurbaşkanı'nın Türkiye’yi malzeme yapacağını düşünmezdi. Ama bakıyoruz seçim zamanı sayın Akıncı Türkiye’yi malzeme yapıyor. Biz Kıbrıs Türk halkının siyasi eşitliği olmazsa olmaz diyoruz. Dönüşümlü başkanlık… Biz Kıbrıs Türk halkının siyasi eşitliğini Rumlara karşı savunurken Hatay gibi bağlanmasına kadar gidecek kendi kendine soru sorup cevap veriyor. Bunlar KKTC ya da Türkiye’de konu mu oldu ki? Ben böylesine dürüst olmayan bir siyasetçiyle ne Türkiye’de ne de başka bir yerde çalışmadım. Bunları önümüzdeki günlerde de açıklayacağım. Maalesef Kıbrıs Türk halkına böyle dürüst olmayan bir siyasetçi yakışmıyor. Akıncı ne yapmak istiyor? Durup dururken neden Türkiye’ye saldırıyor bunları Kıbrıs Türk halkının iyi düşünmesi gerekiyor."

Ömer Çelik: Mustafa Akıncı Türkiye'den özür dilemeliÖmer Çelik: Mustafa Akıncı Türkiye'den özür dilemeli

Bahçeli'den Akıncı'ya istifa çağrısıBahçeli'den Akıncı'ya istifa çağrısı

Akıncı'dan Bahçeli'ye: Hakaretlerinin tümünü iade ediyoruzAkıncı'dan Bahçeli'ye: Hakaretlerinin tümünü iade ediyoruz