10 Ekim ailelerine hakaret eden kişiye hapis cezası

Ahmet Yılmaz adlı bir kişi, Ankara Gar’ı önünde her ay gerçekleştirilen 10 Ekim anmasında bir araya gelenlere “Hepiniz teröristsiniz, ölenler de teröristti” dedi. Katliamda yakınlarını kaybeden ve yaralananların şikayetinin ardından hakkında “hakaret” suçlamasıyla dava açılan Yılmaz’a ertelemesiz 2 ay 27 gün hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Gar’ı önünde 103 kişinin yaşamını yitirdiği yüzlerce kişinin yaralandığı 10 Ekim Katliamı’nın 26’ncı ayında 10 Ekim Anıtı önünde toplanan ailelere hakaret eden Ahmet Yılmaz'a 3 ay 15 gün hapis cezası verildi. 10 Ekim Katliamı’nda yakınları, "Şikayetlerimizin er ya da geç sonucunu alacağız. Bize zarar vermek isteyen herkesin de mutlak suretle cezalandırılacağına dönük inanç taşıyoruz. Bu karar bu inancımızı pekiştirmiş oldu" dedi.

Katliamın her ay dönümünde Ankara Gar’ı önünde bir araya gelen aileler, kendilerine, “Hepiniz teröristsiniz, ölenler de teröristti” diyen Ahmet Yılmaz hakkında 'hakaret' suçlamasıyla şikayetçi oldu. Ankara 44’üncü Asliye Ceza Mahkemesi tarafından Yılmaz’a 3 ay 15 gün hapis cezası verildi. Mahkeme, sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri göz önünde bulundurarak cezayı altıda bir oranında düşürdü ve 2 ay 27 gün hapis cezasına hükmetti. Öte yandan mahkeme sanığa verilen cezayı ertelemedi.

‘ŞİKAYETLERİMİZİN ER YA DA GEÇ SONUCUNU ALACAĞIZ’

10 Ekim Katliamı’nın gerçekleştiği alanda bulunan anıta daha önce üç kez fiziki saldırı gerçekleştirildiğini, daha önceki anmalarda da hakaretlere maruz kaldıklarını ifade eden 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, verilen kararı şu sözlerle değerlendirdi:

“Bu zamana kadar anıta üç defa fiziki saldırı yapıldı. Biz öncesinde iki defa daha saldırıya maruz kaldık. Bu kişi yönünden olay yerinde bizim talebimizle polis müdahale etmişti. Diğer saldırılar hep karanlıktaydı, akşam saatlerdeydi. Bu kez alenen yapılan hakareti sümenaltı edemeyecekleri için adli makamlara intikal ettirildi. Yargı eliyle de ceza verildi. Bundan önce ‘teşhis edilemedi, faili meçhul’ gibi bir takım gerekçelerle sonuç alamamıştık. Bu kararla ilgili kamuoyu şunu bilsin istiyoruz. Şikayetlerimizin er ya da geç sonucunu alacağız. Bize zarar vermek isteyen herkesin de mutlak suretle cezalandırılacağına dönük inanç taşıyoruz. Bu karar bu inancımızı pekiştirmiş oldu.”