Pegasus, kazayla ilgili konuşan pilotu işten çıkardı

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki kazayı CNN Türk'te yorumlarken yayından alınan eski savaş pilotu Bahadır Altan'ın Pegasus'taki iş akdi de fesh edildi. "Freni patlamış kamyon düzeni, suçluyu buldu!" diyen Bahadır altan şöyle konuştu: "Beni işten atmakla susturamazlar. Doğruları söylemekten vazgeçmeyeceğim."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıkan yolcu uçağının parçalara ayrılmasıyla 179 kişi yaralandı, 3 kişi hayatını kaybetti. Pegasus Havayolları'nda eğitmen ve kontrol hocası olarak çalışan eski savaş pilotu Bahadır Altan, CNN Türk yayınına canlı bağlandı ve şu açıklamayı yaptı: "Ülke olarak bir duralım. Biz hâlâ 3. havalimanındayız, hâlâ kanal açıyoruz. Ülke freni patlamış kamyon gibi. Çığ düşen insanları kurtarmaya gidenler yaşamını yitiriyor. Ülke deprem bekliyor İstanbul'u. Buna hazırlanalım bir duralım. Proje üstüne proje üretme yerine biraz aklıselim olmak gerekiyor. Azıcık duralım."

Sunucu Semiha Şahin'in konuşmasını kestiği Bahadır Altan yayından alındı. Pegasus Havayolları bugün Bahadır Altan'ın işine son verdi. İş akdinin fesh edildiğini Twitter hesabından duyuran Bahadır Altan, "Freni patlamış kamyon düzeni suçluyu buldu! Pegasus iş akdimi fesh etti. Hakikatı gizlemeye gücünüz yetmez.  Ne vız gelen tehditleriniz, ne işten atmalarınız bizi susturamaz. Bu ülkeyi uçurumunuza teslim etmeyeceğiz" dedi.

Bahadır Altan, Gazete Duvar'a yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: “Beklediğim bir sonuçtu. Benim hedef haline getirilmemdeki esas sebep; AKP hükümetinin gerçeklerin duyulmasından zarar görmesidir. Bunun ifade edilmesine engel olmak için de beni hedef gösterdiler. Pegasus’un çok baskı gördüğünü ve buna direnemeyip böyle bir manevra yaptığını düşünüyorum. Ben bu tür şeyleri daha önce de yaşadım. Beni işten atmakla susturamazlar. Doğruları söylemekten vazgeçmeyeceğim.”

Altan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yıllardır söylediklerim bu kadar çok insana hiç ulaşmamıştı. Bu farkındalık bir kazayı engeller, bir insanın yaşamını kurtarırsa her türlü bedeli tekrar tekrar öderim. Kar hırsıyla atı öldüresiye kırbaçlayanlar sabaha benim kadar huzurlu uyanmadılar..." dedi.

(HABER MERKEZİ)

İYİ Partili Kıdık hakkında kaza sonrası rüşvet iddiaları üzerine İGA'dan suç duyurusuİYİ Partili Kıdık hakkında kaza sonrası rüşvet iddiaları üzerine İGA'dan suç duyurusu