Murat Yetkin: Erdoğan çığ felaketine nasıl tepki verdi?

Gazeteci Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kırıkkale'de TSK'ye ait Mühimmat Ayıklama ve Ayırma Tesisinin devreye alınma törenine katıldığı sırada Van'da çığ altında kalanları kurtarma çalışmalarının devam ettiğini yazdı. Yetkin ana akım medyanın ekranı ikiye bölerek kurtarma faaliyetlerini ve Erdoğan'ın konuşmasını aynı anda vermeye çalıştığını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin kişisel blogunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Van Bahçesaray yolunda düşen çığın altında kalanları kurtarma çalışmaları sırasında Kırıkkale'de bir törende olduğunu anlattı.

5 Şubat'ta Erdoğan'ın Kırıkkale’de törene katıldığı sırada çığ altında kalanları kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Yetkin, TV kanallarının ekranı ikiye bölerek Erdoğan'ın konuşmasını ve kurtarma çalışmalarını aynı anda vermeye çalıştıklarını ifade etti.

Erdoğan'ın konuşmasında vatandaşlara neredeyse “olur böyle şeyler, kaderde var” mealinde tevekkül tavsiye ettiğini, lafı üçüncü cümlede Arakan’a, Suriye’ye, Kırım’a getirdiğini ifade eden Yetkin bu konuşmanın 'kendilerine hâlâ merkez medya diyebilen televizyonlar tarafından acı görüntüler eşliğinde yayınlanmıştır." ifadesini kullandı.

Yetkinin yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Günlerden 5 Şubat 2020, Çarşamba. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesindeki Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Mühimmat Ayıklama ve Ayırma Tesisinin devreye alınma törenine katılıyor. Oradan Delice ilçesine, halka hitap etmeye geçiyor. Çünkü İstanbul, Ankara ve pek çok büyükşehir belediyesinin kaybedildiği 2019 yerel seçimlerinde 9 bin küsur nüfuslu ilçenin belediye başkanlığını yüzde 85,5 oyla AK Parti kazanmış; onlara teşekkür edecek. Nitekim konuşmasına Türkiye’deki en büyük desteğin burada alındığı vurgusuyla başlıyor.

Ancak o arada Van’dan kötü bir haber gelmiştir. Bir gün önce Bahçesaray yolunda düşen çığın altında kalanları kurtarma çalışmaları sırasında bir çığ daha düşmüş, ölenlerin sayısı 33’e yükselmiştir. Çok sayıda kişi de henüz çığın altındadır. Televizyonların kurtarma çalışmalarını canlı vermesinden doğal bir şey yoktur, dünyadaki uygulama da budur. Ama Türkiye’de kendilerine hâlâ “merkez” diyebilen medyanın bir işi daha vardır: o da Cumhurbaşkanı nerede, ne zaman, hangi koşullar altında konuşursa, mutlaka baştan sona canlı yayınlamaktır. Bu nedenle ortaya yukarıda ekran resmini gördüğünüz tuhaf durum çıkar; günahını almayalım sadece NTV değil bunu yapan, örneğin CNN Türk de, aTV de… Ekranın yarısında bir trajedi yaşanmakta, kar altındaki vatandaşlar biran önce kurtarılmaya çalışılmaktadır. Ekranın diğer yarısında ise Cumhurbaşkanı kendisine dinlemek üzere gelmiş seçmenine hitap etmektedir."

YAZININ TAMAMI