HDP ve DBP, Van'da çığ altında kalanların taziyesine katıldı

DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır ile HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, çığ felaketinde yaşamını yitirenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van'ın Bahçesaray ilçesinde yaşanan iki çığ felaketinden sonra kurtarılanları dün Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Dursun Odabaşı Tıp fakültesinde ziyaret eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) heyeti, bugün de taziye ziyaretinde bulundu.

Temelli, kent merkezinde Siyabend Dayan'ın taziyesinde, "Bu zor günde yan yana olacağız. Acılarımızı paylaşacağız. Dayanışma içerisinde olacağız. Bu çığ felaketi, bu kadar kayba neden olmayabilirdi. İhmali olanların, tedbirsiz davrananların sorumluluğu büyüktür. Bunun takipçisi olacağız" dedi.

Heyet daha sonra Fatih Ereğli, Veli Ereğli, Aydın Zorlu, Kerem Turan, Nariç Turan, Ramazan Akyol ve Muhteber Alav için Molla Hüseyin Kuran Kursu'nda, Hacı Sadık Kapağan, Murat Kapağan ve Muzafer Kaya için Karşıyaka Cami'sinde, Saadet Partisi İpekyolu İlçe Başkanı Mehmet Emîn Kurt için Esenler Mahallesi'nde, Nüsret Şeker için Abdulkadir Geylanî Camisi’nde, Hayrettin Gören ve Hayrettin Kapağan için Hacı Firdevs Türkmen Camisi’nde, Umut Pişrici için ise Edretmit TOKİ’de kurulan taziye yerlerini ziyaret etti.

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve milletvekillerinin bulunduğu heyet ise, Çatak ilçesinde itfaiye erleri Emrullah Ersari ve Feyzi Sevinç için, ilçenin Görentaş köyü Yapılı mezrasında Nesim Yavuz için, Çemik mezrasında Metin Mantaş, Nimet Mantaş, Abdulselam Mantaş, Mehmet Esen ve Nimet İnçamur için, Berxo köyünde Hekim Kazgan, Tahsin Karan ve Bayram Bulcar için kurulan taziyelere ziyarette bulundu.  (Kaynak: MA)

Etiketler HDP Van DBP taziye çığ