Pegasus CEO'su kazayı anlatırken ağladı

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçak kazası ile Pegasus'un CEO'su Mehmet Tevfik Nane'den açıklama geldi. Kazanın nasıl olduğunun anlaşılması için kara kutunun alındığını ve rapor beklendiğini belirten Nane konuşması sırasında ağladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sabiha Gökçen Havalimanı'nda dün yaşanan ve üç kişinin öldüğü kazayla ilgili açıklama yapan Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Tevfik Nane canlı yayında ağladı. Nane, Pegasus uçağının pistten çıkarak üçe bölünmesiyle ilgili, "Saat 13.00 itibariyle hastaneye sevk edilen 180 kişiden 56'sı taburcu edildi" dedi.

Uçağın kara kutularının alındığını ve soruşturmaların başladığını dile getiren Nane, "Biliyorum aklınızda tonlarca, onlarca soru var 'Bu kaza nasıl, neden oldu?' diye. Halihazırda ulaştırma bakanlığımıza bağlı, kara araştırma inceleme kurulu yetkilileri çalışmalarını devam ettirmekte. Dün gece 02.00 gibi devreye girdiler, kara kutular alındı, emniyet altına konuldu. Ve kara kutuların deşifre çalışmaları başlatıldı. Hep birlikte raporun çıkmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

'UÇAKLARIN TEKNİK ORTALAMASI YÜKSEK'

Nane, çalışmaların devam ettiğini ve pilotlarının bu konuda eğitildiğini belirterek, "Tüm pilotlarımız risk almamaları ve risk görüyorlarsa pas geçmeleri konusunda teşvik edilirler. Bu uygulamalarımız sözde değildir. Avrupa Denetim Otoritesi ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından her yıl denetlenmektedir. Uçaklarımız 3-5 yaş arasında teknik ortalaması yüksek ve genç uçaklardır. Ve denetimleri sürekli olarak takip edilir. Bu olaylar birçok faktörün bir araya gelmesinden oluşmaktadır. Buraya çıkmak hiç kolay değil. Hele can kaybı ve yaralanmaların olduğu bir noktada konuşmak hiç kolay değil. Ancak bundan sonra ana gayemiz bu yaraları sarmak konusunda bize düşen ne ise yapmaktır. Ekiplerimiz vefat eden ailelerimizin, hastanedeki yaralılarımızı kontrol etmektedir ve 24 saat mantığıyla çalışmaktadır. Süreç ilerledikçe, gelen bilgiler bizlere de iletilecek ve sizlerle de resmi sitelerden paylaşılacaktır" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)