Futbolda ayrımcılığa karşı Meclis'te komisyon talebi

HDP'li Hüseyin Kaçmaz, futboldaki ayrımcılığın araştırılmasını istedi: Komisyon kurulsun.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, TFF 3'ncü Lig 2'nci grupta mücadele eden Cizrespor'un hakem hataları ve maruz kaldıkları ırkçı saldırılar gerekçesiyle ligden çekilmesini, Meclis gündemine taşıdı. "Sporda artan şiddet olayları ve ayırımcılık özellikle bölge takımları üzerinde yoğunlaşmış durumda" diyen Kaçmaz, Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını talep etti.

'BAŞKA TAKIMLARA DA UYGULANABİLİR'

Kaçmaz, TFF'nin ayrımcı ve ötekileştirici kararlar aldığını öne sürerek, bu durumun da araştırılmasını istedi. Özellikle son dönemde Dersimspor, Cizrespor ve Amedspor'a yönelik nefret söylemlerinin arttığını belirten Kaçmaz, şu açıklamayı yaptı: "Kolektif linç nedeniyle bölge takımları neredeyse gittikleri her deplasmanda hem saha içinde hem de saha dışında fiziksel ve sözel şiddete maruz kalmışlardır. Müsabaka esnasında futbolcuları dövülmüş, rakip takım yöneticileri tarafından yöneticiler ve futbolcuları darp edilmiştir. Cizrespor geçen yıl ligin 22’nci haftasında çıktığı Serik Belediyespor maçının ardından saldırıya uğramış, ancak bu konuda sporda artan şiddet olaylarının araştırılması için Meclis’e sunulan Araştırma ve soru önergeleri karşılık bulmamıştır. Cizrespora ve bölge takımlarına uygulanan bu şiddet ve nefretin yanında hakemlerin taraflı kararları karşısında ciddi önlemler alınmadığı takdirde benzer haksız ve hukuksuz uygulamaların başka takımlara da uygulanabileceği bilinen bir gerçektir."

Kaçmaz son olarak, 'spor sahalarında artan şiddet olaylarının, müsabakalarda görev yapan hakem kararlarının ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) takımlara yönelik aldığı kararların' araştırılması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını talep etti. (HABER MERKEZİ)