Ensar'ın yanıtı: FETÖ'nün ürettiği yalanlar

Ensar Vakfı, 'Kızılay'dan Ensar Vakfı'na gönderilen şartlı bağışın TÜRKEN Vakfı'na iletilmediği' iddialarına karşı dekont yayınladı. Vakfın açıklamasında "İlginçtir ki ABD'deki faaliyetlerimizin başladığı günden beri kara propaganda ve iftiralarla bizlere saldırmaya çalışanlar genelde FETÖ'cü unsurlar olmuşlardır" ifadeleri kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başkentgaz A.Ş.'nin Ensar Vakfı'yla ortak projelerde kullanılması amacıyla Kızılay'a aktardığı 8 milyon dolara ilişkin CHP'nin iddialarına Ensar Vakfı yanıt verdi. Vakfın açıklamasında, söz konusu paranın yurt inşaatı için ABD'de yurt projesine harcanması için TÜRKEN vakfına aktarıldığına dair dekontlar paylaşıldı.

CHP, Ensar Vakfı'nın 'Bu para Manhattan'daki yurt projesi için TÜRKEN Vakfı'na verildi' yönündeki açıklamasına karşılık TÜRKEN Vakfı'yla ilgili ABD Maliye Bakanlığı'ndan alınan mali kayıtları açıklamıştı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Ensar Vakfı'nın açıklamalarının aksine 8 milyon doların TÜRKEN'e iletildiğine dair kayıt olmadığını söylemişti. Öztrak, "2018 yılının Haziran ayına kadar da böyle bir para transferi TÜRKEN Vakfı’na yapılmamış" demişti.

TÜRKEN'e 8 milyon dolar gitmemişTÜRKEN'e 8 milyon dolar gitmemiş

Öztrak'ın iddiası üzerine vakfın internet sitesinden yapılan açıklamada, son bir haftadır vakfın, medya ve sosyal medyada linç edilmeye çalışıldığı öne sürüldü. 'Bazı siyasi çevrelerin de siyasi çıkar elde etmek amacıyla linç kampanyasına katıldıkları' savunulan açıklamada şöyle denildi:

'İFTİRALAR ÖRGÜTLÜ ŞEKİLDE DEVAM ETMEKTE'

"Bağışçı şirketin hukuk zemininde New York Manhattan'daki yurt inşaatımız için şartlı bağış yapmasını sindiremeyen çevreler, her gün yeni bir karalama ile sistematik bir şekilde vakfımızı zan altında bırakmaya çalışmaktadır. Vakfımız hakkında ortaya atılan iftiralar, örgütlü bir şekilde devam etmekte ve artık söylem düzeyini de aşarak, marjinal örgütlerin fiziki saldırılarına zemin oluşturmaktadır ki geçtiğimiz günlerde bazı şubelerimize yönelik fiziki saldırılar bunun kanıtıdır. CHP Sözcüsü ve bazı medya organları tarafından vakfımızın bağış parasını Amerika Birleşik Devletleri'ne yurt inşaatına göndermediği ve paranın buharlaştırıldığı iftirası atılmaktadır. İlginçtir ki ABD'deki faaliyetlerimizin başladığı günden beri kara propaganda ve iftiralarla bizlere saldırmaya çalışanlar genelde FETÖ'cü unsurlar olmuşlardır. FETÖ'nün ürettiği yalan ve çarpıtılmış bilgiler, Türkiye'de başta CHP olmak üzere vakfımıza karşı cepheleşen bir kesim tarafından titizlikle kullanılmaktadır."

KASIM 2018-OCAK 2019 ARASINDAKİ HAVALELER

"Bağışçı şirket şartlı bağışını, 29 Aralık 2017 tarihinde Kızılay'a göndermiştir. Vakfımızın hesaplarına bağış 19.02.2018 tarihinde 7 milyon 880 bin ABD doları olarak gelmiştir. Mevzuatlarımıza göre vakıfların yurt dışına para gönderimi, Vakıflar Genel Müdürlüğüne bildirimle yapılmaktadır. Dolayısıyla vakfımız yurt dışına göndereceği tüm para transferleri için Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne gerekli bildirimde bulunmuştur. Yani tüm para transferlerimiz, devletimizin kurumlarının gözetimi ve denetiminde yapılmıştır. Bu meblağ halen devam etmekte olan bir inşaat projesine gönderileceği için inşaatın yapım süreci doğrultusunda yüklenici firma hakedişlerine göre peyderpey TURKEN Vakfı'na gönderilmiştir. Sırasıyla 05.11.2018 tarihinde 2.000.000,00 ABD doları, 11.12.2018 tarihinde 2.000.000,00 ABD doları, 14.01.2019 tarihinde 2.000.000,00 ABD doları, 15.02.2019 tarihinde 1.964.276,62 ABD doları olmak üzere toplamda 7.964.276,62 ABD doları TURKEN Vakfı hesaplarına gönderilmiştir. Bu yalın gerçeği kamuoyunun takdirine, yalan ve iftiralarla hiçbir sonuç elde edilemeyeceği gerçeğini ise milletimizin ferasetine sunarız." (HABER MERKEZİ)

Ensar Vakfı, TÜRKEN'e para gönderildiğine dair belge açıkladı.

Torunlar-Kızılay-Ensar: Bir hokus pokus hikâyesiTorunlar-Kızılay-Ensar: Bir hokus pokus hikâyesi

MHP'den Kızılay Başkanı'na istifa çağrısıMHP'den Kızılay Başkanı'na istifa çağrısı