MSB: İdlib'de 6 şehit var

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib'deki saldırıda 5 askerin ve 1 sivil personelin öldüğünü açıkladı. Bakanlık açıklamasına göre can kayıplarına Suriye ordusu tarafından açılan topçu ateşi neden oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanlığı, İdlib'de dün gece yaşanan çatışmada Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubu 5 asker ve bir sivil personelin öldüğünü açıkladı.

Bakanlıktan yapılan ilk açıklamada saldırıda 4 askerin öldüğü belirtilirken, daha sonra yapılan ikinci açıklamada ise "5 asker ve 1 sivil personel şehit oldu" denildi.

İdlib'deki çatışmaya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Askerlerimizin kanı yerde kalmayacak, failler hesap verecektir" dedi.

ŞENTOP: AZİZ MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, askerler için başsağlığı diledi. Şentop, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İdlib'de şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun'' ifadelerini kullandı.

ÜNAL: ALÇAK SALDIRI CEVAPSIZ KALMAMIŞTIR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da, Twitter'dan yaptığı açıklamada ''Bölgenin güvenliği için İdlib’de bulunan askerlerimize rejimin alçak saldırısı cevapsız kalmamıştır. Bundan sonra da gereken cevaplar en ağır biçimde verilmeye devam edilecektir. Saldırıda şehit olan 4 kahraman askerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum'' ifadelerine yer verdi.

BAHÇELİ: ESAD PİŞMAN EDİLMELİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de saldırıya tepki göstererek ''TSK'nın gözlem noktalarının güvenliği temin edilmeli, Esad saldırısından dolayı pişman edilmelidir. Siyasi ve diplomatik girişimlerimizin yanı sıra askeri caydırıcılığımız da sonuna kadar kullanılarak İdlib ve çevresi Türkiye düşmanlarına zindan edilmelidir. İdlib mutabakatını bozan veya ihlal eden tarafın Türkiye olmadığı meydandadır'' dedi.

KILIÇDAROĞLU: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İdlib'de şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)