HDP'li Ayşe Minaz'ın 'Salih efendi' konuşması karakolluk oldu

Gözaltına alınan HDP'li Ayşe Minaz'a yerine YSK tarafından Tuşba Belediye Başkanı olarak görevlendirilen AK Partili Salih Akman'ı eleştirdiği konuşmasını "neden" ve "kimin talimatıyla yaptığı" soruldu.

Google Haberlere Abone ol

VAN - Van’da cuma günü gözaltına alınan HDP Tuşba Belediye seçimi kazanan fakat YSK tarafından başkanlığı iptal edilen Ayşe Minaz’a, belediye meclisinde Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belediye başkanı olarak görevlendirdiği Salih Akman'ı eleştirdiği konuşması soruldu. Konuşmasında "Biz size asla 'başkan' demeyeceğiz ve sizi tanımayacağız. Size ‘Salih efendi’ diye hitap edeceğiz" diyen Minaz, emniyette “O konuşmayı neden yaptın", "Salih Akman’ı kimin talimatıyla itibarsızlaştırdın ve küçük düşürdün" sorularının yöneltildiğini söyledi.

Geçen yıl yapılan yerel seçimlerinde Van’ın Tuşba HDP Eşbaşkan adayı olan Ayşe Minaz, seçimleri kazandı ama Eşbaşkan Yılmaz Berki’nin kanun hükmünde kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilmesi gerekçe gösterilerek AK Partili Salih Akman, belediye başkanı olarak atandı.

Çalışmalarına HDP Tuşba Belediye Meclis üyesi olarak devam eden Minaz, ilk meclis toplantısında söz alarak, Salih Akman'ı eleştirdi.

"Salih hoca sen benim öğretmenimken, arkadaşlarımızın kalemini, silgisini çalmamayı öğrettin" diyen Minaz, "Ama görünen o ki sen sistem içerisinde büyük bir hırsız olmuşsun da senin haberin yok. En büyük hırsızlığı meğer siz yapıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Mazbatası AK Partili eski öğretmenine verilen HDP'li aday: Bize çalmamayı öğretmiştinMazbatası AK Partili eski öğretmenine verilen HDP'li aday: Bize çalmamayı öğretmiştin

Seçmen iradesinin gasp edildiğini belirten Minaz, "Siz bu halkın iradesini gasp ederek o başkanlık koltuğunda oturmuş olabilirsiniz. Hatta kurbanlar kesip belediyeye geliyorsunuz. Siz hangi dine mensupsunuz? Siz bu halkın iradesini gasp edip burada belediye başkanlığı yapacağınızı mı zannediyorsunuz? Bu halkın içerisine yüzü ak bir şekilde çıkacağınızı mı zannediyorsunuz? Siz bu halkın belediye başkanı değilsiniz" dedi.

Akman'ı belediye başkanı olarak tanımayacaklarını söyleyen Minaz, "O oturduğunuz koltuk halkın seçtiği ben ve Yılmaz Berki’nin koltuğudur. Siz bir gasbın ürünüsünüz. Ben bu meclise saygı duyarım ama size asla saygı duymayacağım. Biz size asla 'başkan' demeyeceğiz ve sizi tanımayacağız. Size ‘Salih efendi’ diye hitap edeceğiz. Siz YSK’nin atamış olduğu birisiniz. Siz buranın seçileni değilsiniz” diye konuştu.

Ayşe Minaz, geçtiğimiz cuma sabahı evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Minaz, emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Konuyla ilgili konuşan Minaz, kendisine emniyette, “O konuşmayı neden yaptın, Salih Akman’ı kimin talimatıyla itibarsızlaştırdın ve küçük düşürdün?" şeklinde sorular sorulduğunu belirtti. (DUVAR)