Erdoğan'a ihtarname çekmek istedi, noterde gözaltına alındı

İstanbul'da yaşayan Nuri Başkapan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim döneminde sarf ettiği sözleri nedeniyle, "Cumhurbaşkanlığınızı tanımıyor ve kabul etmiyorum" diyerek ihtarname göndermek istedi. Noter polis çağırdı. Gözaltına alınan Nuri Başkapan'a 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten işlem başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da yaşayan Nuri Başkapan, Sarıyer 2'nci noterliğine giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ihtarname göndermek istedi. Erdoğan'ın daha önce sarf ettiği, 'İllet, zillet...' gibi sözleri nedeniyle Başkapan, “Cumhurbaşkanlığınızı tanımıyor ve kabul etmiyorum” dedi. Ancak noter çalışanlarının çağırdığı polisler Başkapan'ı gözaltına alarak 'Cumhurbaşkanına hakaret etmekten' işlem başlattı.

'BANA YAZIYLA BİLDİRİN' DEDİ...

Başkapan, Erdoğan'a göndermek istediği ihtarnamede, 'tarafsız bir cumhurbaşkanı gibi davranmadığını' ileri sürdü. Erdoğan'ın, seçim döneminde sık sık kullandığı, 'İllet, zillet...' gibi sözleri kabul etmediğini ifade eden Başkapan bunları yazıya dökerek Erdoğan'a, “Cumhurbaşkanlığınızı tanımıyor ve kabul etmiyorum” dedi. Noter ise bu ihtarnameyi Erdoğan'a gönderemeyeceklerini Başkapan'a iletti. Başkapan, “O zaman bana bunu yazıyla bildirin” deyince noter, polis çağırdı.

İFADESİ ALINDI

Olay yerine gelen polisler, Başkapan'ı Sarıyer Polis Karakolu'na götürdü. Emniyete götürülen Başkapan hakkında , 'Cumhurbaşkanına hakaretten' işlem başlatıldı. Başkapan da bu durumda tepki göstererek, “Hakaret etmedim. Bir vatandaş olarak Cumhurbaşkanına ihtarname çekmek istedim. Bunun gerekçeleri de ihtarnamede yazılı” diyerek kendisini savundu. Konuyla ilgili emniyet, savcılığa bilgi verdi. Burada ifadesi alınan Başkapan, savcılık talimatıyla saatler sonra serbest bırakıldı.

İfadesi alınan Başkapan, buradaki görevlilere, “Bana, verdiğim ifanın bir tutanağının teslim edilmesini istiyorum” dedi. Bunun yasal bir zorunluluk olduğunu söyleyen Başkapan'ı kolundan tutan görevliler ifade tutanağını Başkapan'a vermeyerek karakoldan dışarı çıkardı. Duruma tepki gösteren Başkapan, "Bu ihtarnameyi işleme koyacak, işini korkmadan yapacak bir noter arıyorum" diye konuştu.