Bakanlık başka, bakan başka konuştu

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için hazırlanan kitaplarda başörtüsüz kadınlara ayrımcılık yapıldığı iddialarını "Maksatlı algı oluşturulmak isteniyor" diyerek reddetmişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Resimler doğru değil. Beni az çok tanıyanlar bunu onaylamayacağımı bilirler" diyerek çizimleri tasvip etmediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanlığı ‘doğal afet, terör, göç, intihar, ölüm ve istismar’ gibi travmatik olaylar karşısında yürütülen önleme hizmetlerinin programlarını Nisan 2019’da tamamıyla yeniledi. Öğrencilere yaşadıkları travmalar konusunda destek olacak rehber öğretmenler için bir de kılavuz kitap hazırlandı. Kitaptaki çizimlerde çocuklara şiddet uygulayan kadınlar başörtüsüz, şefkat gösteren kadınlar ise başörtülü resmedildi.

Kitaptaki ayrımcılık gündeme gelince Milli Eğitim Bakanlığı "150'nin üzerindeki görsel içerisinden yalnızca 4 görsel bir araya getirilerek maksatlı bir algı oluşturulmak istendi" diye açıklama yaptı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise dün katıldığı bir televizyon programında bakanlığının yaptığı yazılı açıklamayla aksi ifadeler kullandı: "Soruşturma başlatıldı. Kitapta kullanılan resimler doğru değil. Beni az çok tanıyanlar bunu onaylamayacağımı bilirler."

MEB'den tepki çeken ayrımcı çizimler: Başı açıklar kötü, başörtülüler iyiMEB'den tepki çeken ayrımcı çizimler: Başı açıklar kötü, başörtülüler iyi

MEB'in ayrımcı kitabına suç duyurusuMEB'in ayrımcı kitabına suç duyurusu