Bakan Selçuk'un ayrımcı kitaba yorumu: Hata

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, başı açık kadınların 'kötü', başı kapalı kadınların ise 'iyi' yansıtıldığı kitapla ilgili soruyu şöyle yanıtladı: "Hata olduğu kesin. Beni az çok tanıyanlar onu onaylamayacağımı bilirler."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, başı açık kadınların çocuklara şiddet uygularken başı kapalı kadınların ise şefkat gösterirken yansıtıldığı kitapla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan ve rehber öğretmenlere dağıtılan kitabın “Cinsel İstismar” başlığı altında olumlu ve olumsuz davranışlara örnek olacak resimler çizildi. Burada başı açık kadınların çocuklara şiddet ve istismar uygularken başörtülü kadınlar ise şefkat gösterirken resmedildi.

Kitabın yoğun tepki görmesin üzerine Milli Eğitim Bakanlığı ise "Dört görsel bir araya getirilerek bütünü yansıtmayan bir algı oluşturulmak istenmektedir” diye açıklama yapmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dün katıldığı bir televizyon programında kitaba ilişkin sorulan soru üzerine, soruşturma başlatıldığını söyledi. Selçuk, "Hata olduğu kesin. Beni az çok tanıyanlar onu onaylamayacağımı bilirler" dedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler ziya selçuk