Uşak’ta Ensar Vakfı protestosu: Ortaya çıkan buz dağının görünen yüzü

Uşak'ta zamlar ve Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na bağış yapılması protesto edildi. Sol Parti Uşak İl yöneticisi Feridun Metin, "İktidar kirli ve karanlık ilişkiler ağında yüzüyor, bu ortaya çıkan ise buz dağının görünen yüzünden başkası değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Osman Çaklı

UŞAK - Sol Parti, Uşak'ta düzenlediği basın açıklamasıyla Başkentgaz’ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na 8 milyon dolar bağış yapması, doğalgaz zammı, deprem vergileri ve şehirde uygulanan su zammını protesto etti.

'ENSAR VAKFI'NA AKTARILAN PARA KARANLIK PARA AĞINI GÖZ ÖNÜNE SERİYOR'

Sol Parti Uşak İl Başkanlığı'nın çağrısıyla belediye önünde toplanan protestocular, "Bu rezil düzenin her yanından pislik akıyor” pankartıyla Tiritoğlu Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Tiritoğlu Parkı'nda eyleme katılanlar adına açıklamayı Sol Parti Uşak İl yöneticisi Feridun Metin yaptı.

Başkentgaz’ın, Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na 8 milyon dolar aktardığını söyleyen Metin, "Bu üçgende yolsuzluk, komisyonculuk, vergi kaçaklığı, soygunculuk dahil her şey var. Faturayı ise halk ödüyor. Doğal gaza yapılan zam üstüne zamlarla faturalar cep yakıyor. Anlaşılıyor ki, kabaran faturalarımızın nedenlerinden birisi de (gizli) Ensar vergisi. Kızılay üzerinden Ensar’a aktarılan 8 milyon dolar, iktidarın karanlık para ağını göz önüne seriyor" dedi.

'İHALE BEDELİ OLARAK VAKIFLARA PARA AKTARIYORLAR'

"Ensar Vakfı’na köprü görevi görmesi Kızılay’ın, şirketler ve iktidar arasındaki rant paylaşımındaki yerini ortaya koydu" diyen Metin, "Kızılay, bir tür vergi kaçaklığının paravanı işlevi görüyor. Yandaş şirketlerle iktidarın paralel kasaları arasındaki bağı Kızılay kuruyor. Bir tür yasal paravan görevi üstleniyor. Başkentgaz’ın Kızılay’a oradan Ensar’a uzanan çemberin her yerinden pislik akıyor.‬ İktidardan ihale alan şirketler halkı soyarak; ihale bedeli olarak paralel vakıflara para aktarıyor ve bunu da Kızılay gibi bir yardım kuruluşunu paravan olarak kullanıp vergiden de kaçarak yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

AK Partili Uşak Belediyesi'nin 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere su fiyatlarına yüzde 50 zam yaptığını hatırlatan Feridun Metin, “Uşak Belediyesi doğrultamadığımız belimizi bir kez daha büktü. Uşak Belediyesi, yandaşlara akıtılan para yüzünden borç batağına saplanan belediyeyi, halkın en temel ihtiyaçlarına zam yaparak kurtarmaya çalışıyor. İktidar kirli ve karanlık ilişkiler ağında yüzüyor, bu ortaya çıkan ise buz dağının görünen yüzünden başkası değil” diye konuştu.