Selçuk: İSMEK'teki iddialarla ilgili müfettiş görevlendirdik

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İSMEK'teki bir toplantıda kadın çalışanların hakaret maruz kaldığı iddialarıyla ilgili müfettiş görevlendirdiklerini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nda (İSMEK) başörtülü kadın çalışanlara hakaret ediliği iddiasıyla ilgili müfettiş görevlendirdiklerini açıkladı.

Bakan Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bir yöneticinin, İSMEK çalışanlarına yönelik basında yer alan muamelesi asla kabul edilemez. Konuyu, bahsi geçen işyerinde bütün yönleriyle incelemek üzere bir iş müfettişimizi görevlendiriyoruz" ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU? 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin bir toplantıda İSMEK bölge sorumlusu olarak görev yapan kadınlara hakaret ettiği iddia edildi. "Hakaret", "görevi kötüye kullanma" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" iddialarıyla dün suç duyurusunda bulunan 14 kadın, daha sonra avukatlarıyla adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada konuşan İSMEK bölge sorumlularından Sümeyra Sağlam, "İlk 5-10 dakikalık tanışma faslından sonra evvela bizlerin eğitim durumlarını sorguladı. Biz de kendisine izah ettik. Konuşmamız arasına girerek, şaşkın bir şekilde müdür beye dönüp 'Bunların diksiyonu ne kadar kötü', bize dönüp, 'Siz hiç eğitim almadınız mı?' dedi. Biz tabii böyle bir şey beklemediğimiz için oldukça şaşırdık, rencide olduk" dedi.

İBB: HABERLER GERÇEK DIŞI

İBB'den konuya ilişkin yapılan açıklamada ise 19 Ağustos 2019'da İSMEK Bölge Sorumluları ve Hayat Boyu Öğrenme Müdürü ile İBB Saraçhane binasında, sorumluluklar ve yeni dönem kayıtları ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldığı, toplantıda kişilerin temel hak ve özgürlüklerini konu alan herhangi bir konuşma gerçekleşmediği, giyimi ve kuşamı dolayısıyla hiçbir kadın çalışanın mağdur edilmediği belirtildi.

Daha önce de benzer gerçek dışı haberlerin sosyal medya üzerinden yayınlandığı aktarılan açıklamada, iddiaların gerçek dışı olduğu öne sürüldü. (HABER MERKEZİ)