Deprem bölgesinde okul tatili uzatıldı

Elazığ'ın tamamı ile Malatya'nın dört ilçesinde ilk ve ortaöğretim okulları 10 Şubat'ta, üniversite 17 Şubat'ta açılacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 200 civarı okuldan 10'unun yıkılacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Elazığ depreminin üzerinden beş gün geçerken, enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Elazığ Valiliği'nde basın toplantısı düzenleyerek son durum hakkında bilgiler verdiler.

Soylu, "Elazığ'ın tamamında, Malatya'nın Doğanyol, Pütürge, Kale ve Battalgazi ilçelerinde okullar 10 Şubat'ta açılacak. Üniversiteler de 17 Şubat'ta açılacak. 200 okuldan hasarlı olan 10'u yıkılacak" dedi. Yıkılan binalarla ilgili ödemelerin başlatıldığını duyuran Soylu, bankaların bu nedenle gece 12'ye kadar açık olacağını söyledi. Bugüne kadar 23 bin çadır dağıtıldığını belirten Soylu, gönüllü yardımlara ilişkin olarak, kullanılmış giysi gönderilmemesini istedi.

100 MİLYON LİRA BAĞIŞ YAPILDI

Soylu, toplanan yardımlara ilişkin şu bilgileri verdi: "Kızılay’a 27,5 milyon, AFAD’a da 72 milyon lira yardım geldi. 100 milyon civarında vatandaşımıza nakit desteği söz konusu oldu. Dün anons ettim bir kez daha söylemek istiyorum. ısıtıcı, gıda kolisi ve battaniyenin dışında; özellikle belki mont olabilir, kaşkol gibi… Onun dışında vatandaşımızdan veya ilgili kuruluşlardan bir talebimizin olmadığını ifade etmek istiyorum. Yaş sebze ve meyve geliyor ama yaş sebze ve meyveyi alabilmek ve tüketebilmek konusunda sıkıntımız zaman açısından var. Tüplü ısıtıcı konusunda sıkıntı vardı. Dün akşam iki depodan 10 bin ısıtıcıyı yola çıkardık bugün öğleden sonra elimizde olacak. Yine bunun yanı sıra özellikle bir şeyi daha ifade edeyim. İkinci el, kullanılmış giysinin gönderilmesi hususu da bizi zorluyor."

HASTANELERDE 64 YARALI VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise deprem sonrası hastanelere başvuran 1607 kişiden 1543'ünün taburcu edildiğini söyledi. 7'si yoğun bakım olmak üzere 64 yaralının hastanelerdeki tedavisinin devam ettiğini belirten Koca, "Taburcu ettiğimiz hastalara sağlık hizmeti vermeye devam ediyoruz. Afetzedeler açısından psikolojik destek önemli. Korku ve kaygıyla karşılaşıyoruz. Şebeke suyunun kullanılabilir olup olmadığını belirlemek üzere inceleme yapıldı. Kullanıma uygun olduğu belirlendi" dedi.

Etiketler Elazığ tatil okul