Deprem sonrası Malatya'daki oteller denetleniyor

Elazığ depreminin ardından Malatya'da hasar gören otellerin faaliyetlerine devam etmesi gündem oldu. Malatya İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Ali Cengiz otellerde denetim yaptıklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Elazığ'da meydana gelen 6.8 depremin ardından Malatya'daki otellerde de hasar meydana geldi. Gazete Duvar'ın gündeme getirdiği, kentteki hasarlı otellerin ardından yetkililer harekete geçti. Malatya İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Ali Cengiz otellerde denetim yaptıklarını, kendilerine bağlı otellerde şu ana kadar herhangi bir hasar tespit etmediklerini ancak Malatya Belediyesi'ne bağlı otel denetimlerinin belediye insiyatifinde olduğunu söyledi. Cengiz, konuyla ilgili durumu belediyeye bildirdiklerini, belediyenin de bu konuda çalışmalara başladığını açıkladı.

'TESİSLERDEKİ ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR'

Cengiz, yaptığı açıklamada, "Belgeli tesislerimizde hiçbir sorun yok. Üç gündür bize bağlı olan otelleri denetledik. Bizim denetlediğimiz otellerde bir sorun olmadı. Belediyenin denetlediği otellerde sorun ne bilmiyoruz. Personelimiz tesislerdeki çalışmalarını sürdürüyor. Bu konuda sorun varsa müşteriler bize başvuruda bulunsunlar. Otelleri aramaya da devam ediyoruz. Eğer tesislerde bir sorun varsa tesis sahibinin bizden önce hareket etmesi gerekiyor. Bize gelen bu şikayetleri yerinde inceliyoruz. Hiç kimsenin bu konuda bir şüphesi olmasın" dedi.

Cengiz konuyla ilgili belediyeyle de iletişim halinde olduklarını söyleyerek belediye yetkililerinin harekete geçtiğini söyledi.

Elazığ Sivrice merkezli deprem Malatya'da da hissedilmiş, hasarlı otellerin deprem sonrası faaliyetlerine devam etmesi kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.

KÜLTÜR TURİZM MÜDÜRÜ: YÖNETİCİLERE UYARILAR YAPILDI

Malatya Kültür Turizm İl Müdürü Çetin Şişman da belediyeye bu konuda talimat verdiğini söyleyerek belediyenin ruhsat verdiği otellerle ilgili şunları söyledi: "Belediyenin incelediği otellerde sıva çatlakları var. Taşıyıcı kolonlarda şu ana kadar bir sorun tespit edilmedi. Otel yöneticilerine bu konuda uyarılarda bulunuldu. Gerekli incelemeler de sürüyor."

Malatya: Hasar gören oteller müşteri alıyorMalatya: Hasar gören oteller müşteri alıyor