Çavuşoğlu'ndan Belçika'ya PKK tepkisi: Mahkeme ideolojik karar verdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Belçika Yargıtayı'nın bir davada verdiği "PKK, yargılama alanımıza girmiyor" kararına tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Mahkeme ideolojik karar verdi. Belçika ile ilişkilerimizde nasıl adımlar atacağımızı ilerleyen süreçte kamuoyuyla paylaşacağız" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da Küresel Gazeteciler Konseyi Yönetim Kurulu üyelerini kabulünde dış politika gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, dün İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında açıkladığı "Orta Doğu barış planı"nı eleştiren Çavuşoğlu, "Sözde yüzyılın barış planının ölü doğduğu aşikar. Tek taraflı hazırlanmış bir plan. Aslında daha önce ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyınca tarafsızlığını yitirmiş oldu" ifadesini kullandı.

'İSLAM COĞRAFYASININ TEPKİSİNİ DAHA GÖREMEDİK'

Planın Filistinlilerin haklarını gözetmediğini belirten Çavuşoğlu, "Plan açıklanırken Trump’ın yanında Netanyahu var. Dengeli bir şey olsa Netanyahu orada olmazdı. Bu plan, Netanyahu'nun seçim kampanyasına destektir. Bu planın barış getireceği falan yok. Getirmez de. İslam coğrafyasının tepkisini daha göremedik. İslam dünyasının gerçek anlamda tepkisini Cidde'de göreceğiz" dedi.

'İSTİHBARATIMIZ OYUNLARI BOZUYOR'

Çavuşoğlu, İsrail'de bir gazetede MİT Başkanı Hakan Fidan'la ilgili yayımlanan yazıyla ilgiliyse şunları söyledi:

"Demek ki iyi yoldayız. İyi şeyler yapıyoruz. Türkiye artık birçok oyunu sahada bozuyor. Libya’daki oyunu bozuyor. Libya’da arka tarafta İsrail’in olduğunu herkes biliyor. Doğu Akdeniz’de, Suriye'de oyunları bozuyor. İsrail ile ilişkilerimiz ortada ama bizim İsrail'i hedef alan, İsrail’e düşmanlık içeren istihbaratın doğrudan çalışması yok. İstihbaratımız ne yapıyor? Aksine, onların bu tür faaliyetlerini ortaya çıkarıyor."

'BELÇİKA DEVLETİ PKK KONUSUNDA SÖZ VERMİŞTİ'

Belçika Yargıtayı'nın PKK kararına da tepki gösteren Çavuşoğlu, "Mahkeme savcılığının mütalaası, PKK'nın yanında. Devlet buna müdahale etti. Mahkeme ideolojik karar verdi. Burada önemli olan Belçika devletinin tutumu. Bize verdikleri söz, PKK'yı terör örgütleri listesinde tutmaya devam edecekleri. Genel bir samimiyetsizlik var. Belçika ile ilişkilerimizde nasıl adımlar atacağımızı ilerleyen süreçte kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu. (ANKARA/AA)

Belçika Yargıtayı: PKK yargılama alanımıza girmiyorBelçika Yargıtayı: PKK yargılama alanımıza girmiyor