Depremi, çocuk evliliklerini yasaklamaya bağlayan profesöre tepki

Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Bedri Gencer, Elazığ depremini çocuk yaştakilere evlilik yasağına bağladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Emek Gençliği "Bizlerin bir araya gelmesini, sorgulamasını ve değiştirmesini istemeyenlere karşı yan yana gelmeli böylelikle oyunlarını bozmalıyız. Üniversitelerimize ve akademiye bizler sahip çıkmak zorundayız" diye açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü'nden Prof. Dr. Bedri Gencer, Elazığ'daki depremin nedenini çocuk yaştaki evlliliklerin yasaklanmasınabağladı. Twitter hesabından  "Gayretullaha dokunmak edebiyat değildir. AIDS, ebola virüsü… Avustralya, Çin gayretullaha dokundu azap geldi. Maazallah, biz de zinayı, livatayı yasallaştırarak, Allah’ın helal kıldığı yaşta evliliği tecavüz sayarak, mutlu yuvaları bozarak gayretullaha dokunmayalım. Az kaldı" diyen Bedri Gencer tepkiler üzerine mesajını sildi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Emek Gençliği Bedri Gencer'e tepki göstererek şu açıklamayı yaptı: "“Bedri Gencer’in paylaşımları ülkemizde akademinin olması gerektiği yerden çok uzakta olduğunu ispatlıyor Üniversiteleri bilimsel eğitimden ve bilim üretilen alanlardan uzaklaştırmak isteyenlere karşı üniversiteli arkadaşlarımızı ve üniversite bileşenlerini laik, bilimsel, demokratik eğitim mücadelesine çağırıyoruz! Bizlerin bir araya gelmesini, sorgulamasını ve değiştirmesini istemeyenlere karşı yan yana gelmeli böylelikle oyunlarını bozmalıyız. Üniversitelerimize ve akademiye bizler sahip çıkmak zorundayız! Laik, bilimsel ve demokratik bir eğitim için birleş, örgütlen, değiştir!” (HABER MERKEZİ)