Ziya Selçuk: Elazığ'da ikinci yarıyıl başladığında mağduriyet olmayacak

Deprem yaşanan Elazığ'daki okullarda inceleme yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Gerekli planlamaları yapacağız. İkinci yarıyıl faaliyetleri başladığında hiçbir öğrencimiz mağduriyet yaşamayacak" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Elazığ'da meydana gelen depremin ardından bölgedeki okullarda inceleme yaptı.

Elazığ merkez ve ilçeleri gezdiğini aktaran Selçuk, "Elazığ'daki okullarda incelemeler devam ediyor. Gerekli planlamaları yapacağız. İkinci yarıyıl faaliyetleri başladığında hiçbir öğrencimiz mağduriyet yaşamayacak" diye konuştu.

'REHBER ÖĞRETMENLERİMİZ DESTEK İÇİN BURADA'

Afet sonrası psikososyal desteğin fiziksel destek kadar önemli olduğunu ifade eden Selçuk, şunları söyledi:

"Çocuklarımızın yaşadığı korkunun travmaya dönüşmemesi için PDR uzmanlarımızla beraber çocuklarımızla bizzat ilgileneceğim ve buradayım. Çocukların korkularını dile getirmesi ve işleyebilmesi için oyun terapisi alanları kuruyoruz. Çocuklar kitapla, masalla, oyunla korkuyu yener. Bu konuda uzman olan rehber öğretmenlerimiz kitap okuyarak, oyun oynatarak, masal anlatarak çocuklarımıza duygusal destek vermek için burada, bizimleler."

Elazığ'daki tüm okul pansiyonlarının vatandaşların hizmetine açıldığını dile getiren Selçuk, depremzedeler için buralarda çorba ikramı yapıldığını, Türk Kızılay aracılığıyla pansiyonlar ve okullarda 3 bin kişiye kumanya dağıtıldığını söyledi.

Gece boyunca okul ve pansiyonlarda 15 bin, merkez öğretmen evinde ise 500 kişini ağırlandığını belirten Selçuk, "Bugün de uygun olan okul pansiyonlarımızda çorba ikramı devam edecek olup imkanlarımız dahilinde vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet verilecek" dedi. (ELAZIĞ/AA)