İmamoğlu deprem bölgesinde: Tedbir almalıyız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Malatya ve Elazığ'da deprem bölgesini ziyaret edip incelemelerde bulundu. İmamoğlu, "Depremden daha öncelikli bir şey yok. Hızla tedbir alınmalı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. İmamoğlu, burada "Gerçeklerle yüzleşmeliyiz. Hızlıca yol almalıyız, tedbirler almalıyız şehirlerimizin başka hiçbir önceliği yok" dedi.

Kurtarma çalışmalarıyla ilgili yetkililerden bilgi alan İmamoğlu daha sonra gazeteciler yaptığı açıklamada özetle şöyle dedi:

UNUTMAMALIYIZ: Öncelikle Elazığ  ve Malatya ile tüm ülkemizin başı sağ milletimizin başı sağ olsun. Eşim ve Genel Başkan yardımcılarımızla, Milletvekillerimizle beraber önce Malatya’daydık şimdi Elazığ’dayız. Tabi çok üzülüyoruz bu haberleri alınca üzülüyoruz. Ama bir başka boyutu var üzülmek değil de bizim esasen çok hissetmediğimiz günler de ne yaptığımız çok önemli. Deprem her ne kadar gerçeğimiz olsa da hızlı unutabiliyoruz. Bunu unutmamak adına hepimiz sorumluyuz. Hepimiz sorumluluk sahibi makamlardayız.

DEPREM HER YERDE: Belli ki sadece konu İstanbul değil. Görüyoruz bugün Elazığ’dayız yarın Ege’de olabiliriz. Boylu boyunca Anadolu'yu geçen bu deprem hattının her an her yerde bu tarz sorunları bizimle yüzleştirme imkanı var. Doğanın bir gerçeği. Üzülüyoruz demekten açıkçası milletçe usandık. Gerçeklerle yüzleşmeliyiz. Hızlıca yol almalıyız, tedbirler almalıyız şehirlerimizin başka hiçbir önceliği yok. Deprem bölgesinde bulunan şehirlerimizin başka hiçbir önceliği yok.

BU BİRLİKTELİĞİMİZ HEP OLMALI: AGönül arzu ederdi ki evet deprem bir gerçek ama tek bir vatandaşımızın hayatını kaybettiğini duymayalım. Ama ne yazık ki ölüm haberleri aldık. Şu anda da bekleyiş var umarım enkaz altındaki vatandaşlarımızı sağ bir şekilde kurtarırız. Görüyorum ki ülkemizin devletimizin tüm kamu kurumlarının arama kurtarma ekiplerinin burada gönül gönüle burada el ele hizmet ediyorlar. Bu aşamadaki bu birlikteliğimiz çok doğru ama bu birlikteliğimiz dediğimiz gibi afet dışında da elde etmemiz gereken bir birliktelik" (ANKA)

Duvar Özel... Doç. Dr. Bülent Özmen: Kanal İstanbul deprem riskini arttırıyorDuvar Özel... Doç. Dr. Bülent Özmen: Kanal İstanbul deprem riskini arttırıyor