43'üncü kişi kurtuldu, 18 kişi enkaz altında

Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Gezin köyünde çöken binanın enkazından 3 kişilik aile yaralı olarak kurtarıldı. Ancak ailenin 12 yaşındaki çocukları hastanede hayatını kaybetti. Son olarak Mustafapaşa'da bir kişi 19 saatin ardından enkazdan sağ çıkarılmasıyla kurtarılanların sayısı 43'e ulaştı. Enkaz altında en az 18 kişinin bulunduğu belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Elazığ’da 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Edinilen son bilgilere göre 22 kişinin öldüğü depremde arama kurtarma çalışmaları sürüyor. 19 saattir enkaz altında bulunan Ayşe Yılmaz adlı depremzedenin saat 16.40'ta enkazdan sağ çıkarılmasıyla kurtarılan kişi sayısı 43'e ulaştı. 18 kişiye ulaşma çabaları ise sürüyor.

Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Gezin köyünde çöken binanın enkazından 3 kişilik aile yaralı olarak kurtarıldı. Ancak ailenin çocukları hastanede hayatını kaybetti. Mustafapaşa'da yedi, Sürsürü'de 1 kişi daha enkaz altından sağ çıkarıldı.

Kurtarılanlardan Gülsüm İnce'nin yakınlarını cep telefonuyla araması üzerine yeri tespit edildi. İnce, 13 saat sonra enkazdan elinde cep telefonuyla çıkarıldı.

Depremden en çok etkilenen Mustafapaşa Mahallesi oldu. Bu mahallede 3 bina yıkılırken, Sürsürü Mahallesi’nde ise 1 bina çöktü. Binaların enkazı altında onlarca kişinin bulunduğu belirtilirken, çevre illerden bölgeye sevk edilen AFAD, UMKE ve jandarma arama kurtarma ekipleri, gece saatlerinden itibaren bina enkazlarında aramalara başlayarak 10’u aşkın kişiyi kurtardı. Yine sabah saatlerinden itibaren bölgeye sevk edilen büyük vinçler ile köpeklerin de arama-kurtarma çalışmalarına katıldığı görüldü.  Sabah saatlerinden buya enkaz altında 3 kişi yaralı olarak kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.  Arama kurtarma çalışmaları ve sağlık ekiplerinin hazır bekleyişi devam ediyor.

HALK GECEYİ DIŞARIDA GEÇİRDİ

Kent halkı geceyi dışarda geçirdi. Kenttin bazı noktalarında sabah erken saatlerinde Kızılay tarafından çadırlar kurulmaya başlandı. Yıkılan binaların çevresindeki yurttaşlara yardım yapılırken, kent genelinde yardımların yapılmadığı öğrenildi.

ÇEVRE İL VE İLÇELERE GİDİLİYOR 

Depremle birlikte dışarı çıkan yurttaşların büyük çoğunluğunun kendi imkanlarıyla çevre il ve ilçelere gitti. Kentten ayrılmalar sabah saatlerinde de sürdü. Çoğu işyerinin kapalı olduğu kentte, geceyi park ve sokaklarda geçiren yurttaşlar, evlerine dönmekte tedirginlik yaşıyor.

'AİLELERİMİZİN KURTARILMASINI BEKLİYORUZ'

Elazığ merkez Mustafapaşa Mahallesi’nde yıkılan binanın enkazında başlatılan çalışmaları izleyen yurttaşlardan Mehmet Ali Yıldız, deprem anında yaşadıklarını ve sonrasını şöyle anlattı: “Bir arkadaşımın evindeydim, sarsıntı oldu, ondan sonra koşarak dışarı çıktık. İnsanlar kendini dışarı attı can havliyle.  Sarsıntı çok aşırı uzun süre devam etti. Burada da bir akrabamız var. Kendisi şu an enkaz altında ailesi ile beraber, 5 kişiler. Kaynanası, iki çocuğu ve eşiyle beraber şu an da enkaz altındalar. Halen ulaşılamadı, biz de bekliyoruz akşamdan beri. Dün geceyi burada geçirdik. Ailelerimiz burada olduğu için bu soğukta ateşin yanında enkaz çalışmalarını izledik. Ailelerimizin kurtarılmasını bekliyoruz.  Çalışmalar devam ediyor.”

Bölgede enkaz altındaki arama kurtarma çalışmaları sürüyor. (HABER MERKEZİ/MA/AA)

Etiketler maden Elazığ gezin