Deprem bölgesine farklı illerden yardım gönderildi

Elazığ merkezli yaşanan depremin ardından farklı illerden bölgeye yardım gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Elazığ Sivrice merkezli olarak yaşanan depremin ardından Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Muş, Van gibi çevre illerden çok sayıda yardım ekibi bölgeye yardım için yola çıktı. AFAD başta olmak üzere çeşitli kurumların organizasyonu ile bölgeye yardım için ekipler gönderilmeye başlanırken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yardım için ekip gönderileceğini duyurdu. İBB'den ilk etapta 10 itfaiye arama kurtarma aracı, 1 su tankı, 1 soğuk gıda kamyonu, 2 açık kasa kamyonu, 66 itfaiye personeli, 8 ahçı, 8 şoför ve iki yardımcı personeli yola çıkarak deprem bölgesine ulaştı.

Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde deprem: 29 ölüElazığ'da 6.8 büyüklüğünde deprem: 29 ölü

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de depremden etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini ileterek, şöyle konuştu: "Bölgedeki yaraların sarılması amacıyla ekiplerimizi yönlendirdik. Belediyemizden arama kurtarma faaliyetleri için 3 araç, 2 arama kurtarma köpeğinin yanı sıra müdür ve amirin de bulunduğu 11 personelin acil olarak Elazığ'a gitmeleri talimatını verdim. Aynı zamanda yardım kolilerimiz de hazırlandı, bölgeye gönderilecek. Ayrıca Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) ekiplerimiz de yönlendirildi."

ANKARA’DAN DESTEK EKİPLERİ YOLA ÇIKIYOR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, sosyal medya hesabından, “3 karavan, 1 çok maksatlı kurtarma aracı, 1 kurtarma aracı, 1 komuta otobüsü, 2 adet hizmet aracı, 3 K9 köpeği ve 1 K9 aracı olmak üzere 9 aracımız ve 40 personelimiz ihtiyaç halinde Elazığ’a hareket etmek üzere hazır beklemektedir” mesajını paylaştı. Büyükşehir kaynaklarından edinilen bilgiye göre Ankara ve Elazığ Valilikleriyle yapılan görüşmelerin ardından ekipler yola çıkıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki Belpa Mutfak ve EGO Genel Müdürlüğü mutfağı tarafından ekipler ve malzemeler de toplanarak Elazığ'a yola çıktı. Günlük 5 bin kişiye yemek verileceği, ayrıca günlük 12 bin ekmek kapasiteli seyyar fırın da yola çıktı.

KILIÇDAROĞLU: CAN KAYBININ ARTMAMASI İÇİN DUA EDİYORUZ

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Adana başta olmak üzere Büyükşehir Belediyelerinin deprem bölgesine ekip göndermeye başladığını, ihtiyaç duyulan yerlere anında müdahale edileceğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Elazığ'da meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen deprem neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, bölgedeki tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dualarımız, can kaybının daha fazla artmaması için" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)