Gelecek Partisi ile Kültür Bakan Yardımcısı arasında ‘pişkinlik’ tartışması: Sayenizde OHAL bin yıl sürecek, gurur duyun!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ile Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün arasında ‘pişkinlik’ tartışması yaşandı. Üstün, Bilim Sanat Vakfı’na kayyım atanmadığını, yönetimin geçici olarak devralındığını savunan Demircan’a “Bu ne pişkinlik ar damarınız mı çatladı. Sayenizde OHAL bin yıl sürecek” sözleri ile yüklendi. Demircan ise, “Pişkinlik varsa, kanun hükmü işine yarayınca kabul eden, işine yaramayınca reddeden anlayıştır” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- AK Parti eski Beyoğlu Belediye Başkanı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun kurucuları arasında yer aldığı Bilim ve Sanat Vakfı'na kayyım atanmasına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

DEMİRCAN: KAYYUM DEĞİL, ZORUNLU TASARRUF

Bilim Sanat Vakfı’na yönelik ‘kayyım atandı’ iddialarını reddeden, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün yönetimi geçici olarak devraldığını savunan Demircan, şu açıklamayı yaptı:

“Bilim Sanat Vakfı tarafından kurulan İstanbul Şehir Üniversitesi'nin idaresi; üniversite için kullanılan kredilerin ödenememesi üzerine hami üniversite olan Marmara Üniversitesi'ne geçmişti. Bu durumu yaşayan üniversite kurucu vakıfları için kanun; "Mahkeme tarafından kayyum atanıncaya kadar kurucu vakıf, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yönetilir" diyor. Kanunun bir gereği olarak bugün Vakıflar Genel Müdürlüğümüzden; bir hukukçu, bir gayrimenkul uzmanı ve bir finans uzmanı tarafından vakıf yönetimi ifa edilmeye başlanmıştır. Bilim Sanat Vakfı'nın yönetiminin Vakıflar Genel Müdürlüğümüz uzmanlarınca ifaya başlanması; vakfın tüzel kişiliğinin korunması, maddi varlıklarına ve kuruluş amaçlarına sahip çıkılması için kanuni bir zorunluluktur. Bilim Sanat Vakfı'na kayyum atanmamıştır. Kayyum ataması bir mahkeme tasarrufudur. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün yönetimi devralması; geçici bir durumdur, kanuni ve zorunlu bir tasarruftur.”

'MALİ KAYNAKLARI İNCELENECEK'

“Zarara uğratılan, borçları ödenmeyen” dediği İstanbul Şehir Üniversitesi'nin mali kayıtlarının incelenerek kamuoyu ile paylaşılacağını belirten Demircan, vakıf fonksiyonlarının aynen devam ettiğini söyledi. Demircan, Bilim Sanat Vakfı’nın cari kanunlara göre üniversite kurmasının hukuki olduğu kadar üniversiteyi yönetemeyince yönetim hakkının kaybedilmesinin de hukuki olduğunu ifade etti.

GELECEK PARTİSİ İLE BAKAN YARDIMCISI ARASINDA ‘PİŞKİNLİK’ TARTIŞMASI

Bakan Yardımcısı Demircan’ın Bilim Sanat Vakfı’na ilişkin sözlerine AK Parti’de 4 dönem milletvekilliği yapan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün tepki gösterdi. İkili arasında sosyal medya üzerinden yaşanan atışma kısa sürede polemiğe dönüştü. Demircan’ın sözlerini ‘pişkinlik’ olarak değerlendiren Ahmet Sefer Üstün, Demircan’a, “Bu ne pişkinlik ar damarınız mı çatladı...” sözleri ile yüklendi.

Demircan ise Üstün’e verdiği yanıtta şunları söyledi: “Pişkinlik varsa, kanun hükmü işine yarayınca kabul eden, işine yaramayınca reddeden anlayıştır. Ne yapılsın? Kanun uygulanmasın mı? Asıl pişkinlik bu değil mi? Bu talep değil mi?”

SAYENİZDE OHAL BİN YIL SÜRECEK, GURUR DUYUN!

Ahmet Misbah Demircan’ın soru ile karışık cevabına Üstün, "Olağanüstü zamanlarda, FETÖ terör örgütü için çıkarılmış bir düzenlemenin arkasına sığınarak kararmış vicdanınızı kanun böyle diyerek rahatlatamazsınız... Sayenizde OHAL bin yıl sürecek.. Yaptıklarınızla gurur duyun...” şeklinde yanıt verdi. Demircan bu sözlere karşılık cevapsız kaldı. (HABER MERKEZİ)