Şeyh 'arazi anlaşmazlığı' yüzünden vurulmuş

Bir dönem Bitlis Milletvekilliği yapan ve Bitlis'te öldürülen Nakşibendi şeyhi Abdülkerim Çevik'in akrabası olan Yahya Çevik, şeyhin 'arazi anlaşmazlığında hakem' olduğunu ve bu yüzden öldürüldüğünü söyledi. Katil zanlısı ise ifadesinde bir alacak-verecek davasında Çevik'ten hakemlik istediğini, şeyhin verdiği kararı beğenmediğini söyleyince de öldürdüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bitlis Güroymak'ta 19 Ocak Pazar günü öldürülen Nakşibendi Şeyhi Abdülkerim Çevik'in cinayetinde 'arazi anlaşmazlığı' meselesi olduğu iddia edildi. Çevik'in akrabası olan ve 1999-2002 arasında Bitlis Milletvekili yapan Yahya Çevik, bir köyde arazi anlaşmazlığı yaşandığını ve tarafların Abdülkerim Çevik'ten hakemlik istediğini söyledi. Yahya Çevik, arazisinin değeri az belirlenen tarafın bu cinayeti işlediğini açıkladı.

Katil zanlısı Yakup Şeflekçi ise ifadesinde, Çevik ile 15 gün önce iflas eden akrabası F.Ş.'nin 150 bin liralık borcu için görüştüklerini söyledi. Yakup Şeflekçi, şeyh Abdülkerim Çevik'in "Borç senden tahsil edilecek" dediğini ve kendisinin bunu kabul etmediğini iddia etti. Cinayeti anlatan Şeflekçi, "Olayda kullandığım tabancayı bir kamyoncudan 32 bin liraya aldım. Olay günü de Çevik'i öldürmeye karar verdim. Yanıma 3 silah alarak Çevik'in Nurtepe Mahallesi'ndeki medresesinin yanına gittim. Borç konusunu hiç konuşmadık. İçeride yalnızdı. Daha sonra birileri geldi. Dışarı çıkarak cep telefonumla oranın görüntüsünü kaydettim. Aracıma bindim. Sonra yine içeri girdim ayakkabılarımı çıkarmadan ikinci kattaki odasına giderek ateş ettim. Yaralandı ancak bana doğru yürümeye devam ettiği için bir kez daha ateş ettim" dedi.

ZANLININ MADDE BAĞIMLISI OLDUĞU İDDİASI DA VAR

Sözcü'ye konuşan AK Parti Milletvekili Cemal Taşar, katil zanlısı Şeflekçi'nin son iki yıla kadar kendi halinde ticaret yapan biri olduğunu ve madde bağımlısı olunca işlerinin bozulduğunu söyledi. Taşar, zanlının babasının da "Oğlum 2 yıldır madde bağımlısıydı" dediğini aktardı. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Vahdettin İnce de yaptığı açıklamada, "Bizim oralarda bu tür bir alime böyle bir saldırı yapılmaz. 'Acaba bu işte bir iş mi var?' sorusunu akla getiriyor" dedi.

ZANLI, ŞEYHİN KARARINI HAKSIZ BULMUŞ

Bölgede petrol istasyonu işleten katil zanlısı Yakup Şeflekçi'nin bir çalışanı, patronunun bir akrabasının iflas ettiğini söyledi. Hürriyet'teki habere göre iflasın ardından Şeflekçi'nin amca oğlu piyasaya 150 bin lira borçlandı. Şeflekçi'nin amca oğlundan alacaklı olan A.D., bu parayı Yakup Şeflekçi'den istedi. A.D.'nin aynı zamanda Yakup Şeflekçi'ye 20 bin TL borcu bulunuyordu. Yakup Şeflekçi hakemlik için şeyh Çevik'e gitti.

Polise ifade veren Şeflekçi'nin çalışanı hakemlik olayını şöyle anlattı: "Abdulkerim Hoca, Yakup’u haklı gördü ve 150 bin lira borcu ödemesi gerekmediğini söyledi. Ancak ‘Bu alacaktan A.D., biraz fedakarlık yapar ve geri kalan parayı Yakup öderse iyi olur’ tavsiyesinde bulunmuş. Bunun üzerine Yakup sinirlenmiş."

Katil zanlısı ise ifadesinde "Bir kişiyle alacak-verecek sorunu yaşıyordum. Çevik’ten arabulucu olmasını istedik. Çevik kararını verdi, haksız buldum öldürdüm" dedi. (HABER MERKEZİ)

Nakşibendi Şeyhi Çevik silahlı saldırıda öldürüldüNakşibendi Şeyhi Çevik silahlı saldırıda öldürüldü