Rahşan Ecevit yarın uğurlanacak

Demokratik Sol Parti ile Demokratik Sol Halk Partisi'nin kurucusu, eski Başbakan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, 97 yaşında tedavi gördüğü GATA’da hayatını kaybetti. Rahşan Ecevit yarın devlet mezarlığında Bülent Ecevit'in yanına defnedilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rahşan Ecevit yarın devlet mezarlığında Bülent Ecevit'in yanına defnedilecek. Konuyla ilgili Twitter'dan bir açıklama yapan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal defin ile ilgili prosedürün TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından yürütüldüğünü duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Rahşan Ecevit’in vefatı dolayısıyla Aksakal ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve taziyelerini iletti. Erdoğan görüşmede, Rahşan Ecevit’e Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileklerini iletti.

ÇOKLU ORGAN YETMEZLİĞİ

26 Aralık 2019'da Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (GATA) tedavi altına alınan Rahşan Ecevit, bir gün sonra genel durumunun bozulması nedeniyle dahiliye servisi yoğun bakım kliniğine kaldırıldı. Rahşan Ecevit, çoklu organ yetmezliği nedeniyle dün gece saat 21.10'da yaşamını yitirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yayınladığı başsağlığı mesajında, "Genel Başkanım Bülent Ecevit’in yol arkadaşı, siyasi tarihimizin önemli ismi Rahşan Ecevit’i kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim. Vefa, sadakat ve mücadele dolu yaşamıyla sonraki kuşaklara örnek olacaktır. Kendisine Allah’tan rahmet tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum" dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, 97 yaşında hayatını kaybeden Rahşan Ecevit için "Hükümetimiz, Ulusal Birlik Partisi ve şahsım adına Rahşan Ecevit'e Allah'tan rahmet, tüm ulusumuza, sevenlerine , ailesine başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Rahşan Ecevit'e, Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diledi.

Bakan Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanemizde pnömoni ve kronik böbrek rahatsızlığı tedavisi gören Rahşan Ecevit Hanımefendi tüm çabalarımıza rağmen hayatını kaybetti. Merhumeye Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır dilerim."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) hayatını kaybeden Rahşan Ecevit'e, Allah'tan rahmet, sevenlerine sabır ve başsağlığı diledi.

DEVLET MEZARLIĞINA DEFNİ İÇİN ORTAK YASA TEKLİFİ HAZIRLANDI

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Demokratik Sol Parti’nin Kurucu Genel Başkanı, önceki Başbakanlarımızdan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit’in Devlet Mezarlığı’na defni için Meclis’te grubu bulunan 5 siyasi partinin ortak yasa teklifi hazırladığını açıkladı.

Meclis’teki siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle görüşme gerçekleştirdiklerini ve durumun hassasiyeti gözönüne alınarak bir çözüm yaratıldığını ifade eden Özkoç, şunları söyledi: “Rahşan Ecevit’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum, hepimizin başı sağolsun. Rahşan Ecevit’in son dileğini, vasiyetini yerine getirebilmek için Meclis’teki tüm siyasi partilerin grup başkanvekilleri biraraya geldik. Yaptığımız görüşme neticesinde Sayın Rahşan Ecevit’in Devlet Mezarlığı’na defnine ilişkin 5 grubun ortak yasa teklifi sunmasını kararlaştırdık. Teklif, bugün Meclis Başkanlığı’na sunuluyor. Defin, yarın gerçekleşecek. Meclis Genel Kurulu da ilk oturumda kanun teklifini, yasal hale getirecek.”

Rahşan Ecevit için yarın öğle namazının ardından Kocatepe Camii’nde cenaze namazı kılınacak. Rahşan Ecevit, daha sonra Devlet Mezarlığı’nda toprağa verilecek. (HABER MERKEZİ)