Rahşan Ecevit vefat etti

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 97 yaşında vefat etti.

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Demokratik Sol Parti (DSP) kurucusu ve eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, bu akşam saat 21.00 sıralarında yaşamını yitirdi.

Eski DSP milletvekili Emrehan Halıcı da haberi doğruladı. 26 Aralık 2019'da hastaneye kaldırılan Ecevit'in çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat ettiği belirtildi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Rahşan Ecevit için başsağlığı mesajı yayınladı.

Aksakal, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

"Demokratik Sol Parti'nin kurucusu ve ilk başkanı olan Rahşan Ecevit bir süredir tedavi gördüğü Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vefat etmiştir. Türk siyasetine büyük hizmetleri olan eski başbakanlarımızdan ve Demokratik Sol Parti'nin Onursal Genel Başkanı Merhum Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'e Allah'tan rahmet, Türk milletine başsağlığı diliyorum."

Ecevit'in vefatı nedeniyle Twitter hesabından açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Genel Başkanım Bülent Ecevit’in yol arkadaşı, siyasi tarihimizin önemli ismi Rahşan Ecevit’i kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim. Vefa, sadakat ve mücadele dolu yaşamıyla sonraki kuşaklara örnek olacaktır. Kendisine Allah’tan rahmet tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Eski Başbakanlarımızdan rahmetli Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'e Allah'tan rahmet, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Rahşan Ecevit kimdir?Rahşan Ecevit kimdir?