İTÜ: Doğa Koleji'nde maaşlar ödendi

İTÜ Rektörü Karaca, geçen ay İTÜ Vakfı tarafından devralınan Doğa Koleji'nin öğretmenlerinin maaşlarının ödendiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Doğa Koleji ile ilgili devir işlemlerinin tamamlandığını, öğretmenlerin maaş ödemelerinin yapıldığını söyledi.

Anadolu Ajansı'na açıklama yapan Mehmet Karaca, Doğa Koleji'nin devir sürecini değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine "çalışın, bu sorunu çözün" dediğini aktaran Karaca, "Bu süreçte Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak çözüm sürecini hızlandırmak için büyük gayret gösterdi. Sorunun çözümü için bizzat sürecin içerisinde oldu. Aynı zamanda Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk hocam da keza elinden gelen tüm desteği gösterdi" diye konuştu.

Doğa Koleji'nin mali sorunlarının yaklaşık 6 aydır gündeminde olduğunu hatırlatan Karaca, "Doğa Okulları İTÜ uhdesine geçmiştir. Tüm Doğalılar tatile gönül ferahlığı ile giriyor. Maaşlar yatmaya başladı. Hepimize hayırlı olsun" dedi.

'BORÇLARIN ANALİZİ UZMANLAR TARAFINDAN YAPILDI'

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Doğa Koleji'nin borçlu olduğu grupların, bankalar, Doğa Koleji mensupları ve tedarikçiler olarak sıralanabileceğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bu borçların analizi uzmanlar tarafından yapıldı. Ancak bu aşama, devir sürecinin sadece birinci basamağıydı. İTÜ'de 7 yıldır okullarımızın yönetim kurulu başkanlığını yapan, ülkemizin dijital dönüşümüne katkıda bulunmak için çeşitli kademelerde görev alan ve aynı zamanda bir İTÜ mezunu olan Serhat Özeren'in, Doğa Koleji'nin yönetimine getirilmesini sağladık. Son bir aydır, gece gündüz demeden Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın bakanlarımız Berat Albayrak ve Ziya Selçuk olmak üzere büyük bir gayretle çalıştığımız konuyu çözüme kavuşturmuş bulunuyoruz. Bundan sonra Doğa Koleji'nin kamuoyunda, çocuklarımızın, öğretmenlerimizin başarıları ile gündem olacağının garantisini vermek isterim."

Geçen yıldan itibaren zor duruma düşen kurum, 5 ayı aşkın süredir çalışanlarına maaş ödemiyordu. Bu nedenle, Doğa Koleji velileri ve öğretmenleri zaman zaman protesto eylemleri düzenliyordu. Bu gelişmelerin ardından kolejin sahibi olan Asist Öğretim Kurumları yapılan görüşmeler sonucunda İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vakfı tarafından devralındı. Devrin ardından İTÜ Geliştirme Vakfı Başkanı Serhat Özeren, Asist Öğretim Kurumları’nın yeni Yönetim Kurulu Başkanı oldu ve Saçaklıoğlu ailesi şirketin yönetiminden ayrıldı.