Emniyet: Fettah Tamince'yi bulamadık

Fettah Tamince hakkında şikayetçi olarak ifade vermesi için zorla getirme kararı alındı. Ancak Emniyet 'bulamadık' deyince mahkeme kararı kaldırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şikayetçi olduğu eski hakim Osman Kaçmaz hakkında ifade vermek üzere zorla getirme kararı verilen iş insanı Fettah Tamince için Emniyet'ten 'bulunamadı' yanıtı geldi, mahkeme de zorla getirme kararını kaldırarak dosyayı başka mahkemeye gönderdi.

Eski hâkim Osman Kaçmaz'ın, sosyal medya hesabından 16 Ekim 2018’de Tamince için yaptığı, “Dokunulmayan işadamı Tamince FETÖ’nün her yerindeydi” ve “Zimmetine geçirdiğin paraları öde önce” paylaşımları nedeniyle Tamince tarafından şikâyette bulunuldu. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı da Kaçmaz hakkında, “hakaret” suçundan dava açtı. Davanın görüldüğü Antalya 25. Asliye Ceza Mahkemesi, İstanbul 46. Asliye Ceza Mahkemesi’ne talimat evrakı göndererek, Tamince’nin müşteki olarak 9 Aralık’ta ifadesinin alınmasını talep etti. Ancak Tamince, belirtilen tarihte talimat duruşmasına katılmadı. İstanbul’daki mahkeme, Tamince hakkında ifadesinin alınması için “zorla getirme emri” çıkardı.

Talimat davasının ikinci duruşması İstanbul 46. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 13 Ocak günü görüldü. Ancak duruşmaya gelen olmadı. Tutanağa, “Sanık hakkında çıkarılan zorla getirmeye cevap var, sanığa ulaşılamadığının bildirildiği görüldü, okundu” diye not düşen hâkim, talimatın Antalya’daki mahkemeye iadesine karar verdi.  Davada yargılanan Osman Kaçmaz ise konuyla ilgili olarak Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ'a yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Emniyet teşkilatı, herkesin tanıdığı, bildiği kişiye ulaşamıyor. Bunu çok manidar buldum. Tamince bırakın sanıkken ifade vermeyi, müştekiyken dahi ifade vermiyor" dedi. (HABER MERKEZİ)