Ankara'daki İngiliz Büyükelçiliği'nde medya paneli

İngiliz Büyükelçiliği'nde dün düzenlenen "Dijital Çağda Medya: Zorluklar ve Fırsatlar" panelinde medya kuruluşlarının temsilcileri medyadaki dijital dönüşüm ve bu dönüşümün getirdiklerini tartıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiliz Büyükelçiliği dün Ankara'da medya üzerine bir panel düzenledi. "Dijital Çağda Medya: Zorluklar ve Fırsatlar" başlıklı panele ev sahipliği yapan Büyükelçi Dominick Chilcott, Türkiye'deki medya özgürlüğünü izlemek için çalışmalara destek verdiklerini söyledi.

Panele Duvar English Genel Yayın Yönetmeni Cansu Çamlıbel, Medyascope Genel Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır, Dokuz8 Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Biçici, Thomson Reuters Vakfı'ndan Will Church ve Kadir Has Üniversitesi'nden Eylem Yanardağoğlu katıldı.

Panelistler, medyanın geleneksel basılı ve yayın haberlerinden çevrimiçi ve dijital medya platformlarına dönüşümü ve bu dönüşümün getirdiği zorluklar ve fırsatlar hakkındaki bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Açılış konuşmasını yapan Chilcott, "Artık günün 24 saati haber döngüsü içindeyiz. Sosyal medya, haberlere ve bilgiye erişim şeklimizi önemli ölçüde değiştirdi. Yurttaş gazeteciliğinin yükselişini kolaylaştırdı" ifadelerini kullandı.

"Yurttaş gazeteciliğini teşvik ve dezenformasyonla mücadele için çalışan Türk sivil toplum kuruluşlarını destekledik" diye konuşan Chilcott, geçen Temmuz'da Londra'da düzenlenen konferans hakkında da bilgi verdi. Büyükelçi, "Birleşik Krallık hükümeti, Kanada hükümeti ile birlikte geçen Temmuz’da Londra'da bir konferans düzenledi. Konferansın amacı, dünyadaki hükümetlerin ve kuruluşların medya özgürlüğünü ve gazetecilerin korunmasını güçlendirmek için yollar bulmaktı" dedi. (HABER MERKEZİ)