Hakan Şükür ABD'de Uber şoförü oldu

15 Temmuz darbe girişiminin ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan eski AK Parti milletvekili ve milli futbolcu Hakan Şükür, ABD'de Uber şöförlüğü yapmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkartılan ve Türkiye'deki mal varlıklarına el konulan eski milli futbolcu ve AK Parti milletvekili Hakan Şükür, ailesiyle birlikte 19 Kasım 2015 tarihinde yurt dışına kaçmıştı.

ABD'ye giden Şükür'ün açtığı kafe iflas etti. İş yerinin kapısına kilit vuran Şükür, Uber şoförlüğü yapmaya başladığını ayrıca ek gelir için de kitap sattığı söyledi.

Alman Welt am Sonntag gazetesine röportaj veren Şükür, içinde bulunduğu durumdan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

- Hiçbir şeyim kalmadı, Erdoğan her şeyi aldı: Özgürlük, ifade özgürlüğü ve çalışma hakkı. Kimse bu darbedeki rolümün ne olduğunu açıklayamıyor. Asla yasadışı bir şey yapmadım, hain veya terörist değilim.'

- Bu hükümetin düşmanı olabilirim, ancak devlete ya da Türk milletine değil. Ülkemi seviyorum. Erdoğan'la bölünmeden sonra tehdit almaya başladım. Eşimin dükkânı saldırıya uğradı, çocuklarım taciz edildi, babam hapse atıldı ve tüm varlıklarıma el koyuldu.

- Bu yüzden başlangıçta Kaliforniya'da bir kafe işletmek için ABD'ye taşındım, ancak garip insanlar bara gelmeye devam etti. Şimdi Uber'i kullanıyorum ve kitap satıyorum.

Şükür ayrıca YouTube hesabında aracının içerisinde çektiği bir video paylaştı. Şükür, videoda ABD'de geçimini sürdürmek için çeşitli işler yaptığını söyledi. (Sputnik)

Hakan Şükür'e yakalama kararıHakan Şükür'e yakalama kararı

Hakan Şükür'ün tüm mal varlığına el konulduHakan Şükür'ün tüm mal varlığına el konuldu

Hakan Şükür'e verilen 'fahri doktora' unvanı geri alınıyorHakan Şükür'e verilen 'fahri doktora' unvanı geri alınıyor

'Hakan Şükür'ün ABD'deki ortağı Kavurmacı''Hakan Şükür'ün ABD'deki ortağı Kavurmacı'