'Bekarlardan vergi alınsın' fikri pek tutmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlerin evlenmemesinden şikayetçi olmasının ardından 'Bekarlardan vergi alınsın' diye yazı yazan Sabah yazarı Mevlüt Tezel umduğu desteği bulamadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Beştepe’de düzenlenen, Engelli Vatandaşların ve Devlet Korumasından Yararlanmış Gençlerin Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Töreni’nde yaptığı konuşmada şöyle demişti:

"Gençlerimizin evlilik yaşı giderek yukarı doğru çıkıyor. Genç yaşta maalesef evlenmiyorlar, kızlar da erkekler de. Çoğu 30’u aşkın evleniyor ya da çoğu evde kalıyor. Böyle bir şey olur mu ya! Devlet Baba’dan bahsediyor muyuz? Devletin başında da Erdoğan var mı? Var. Tavsiye ediyorum. Hiç evlenmeyenlerin sayısı da artıyor. Evlilik dışı hayat biçimi medya aracılığı ile meşrulaştırılmaya daha da vahimi özendirilmeye çalışılıyor. Aman bunlara dikkat edin.”

Erdoğan'ın bu açıklamasının andından Sabah Gazetesi köşe yazarı Mevlüt Tezel bekarlardan vergi alınmasını önerdi. Mevlüt Tezel yazısında verginin gerekçesini şöyle anlattı:

"Doğum oranının düşmesinin başlıca nedeni, insanların hayatta dair beklentilerinin değişmesi. Bireysel yaşam trend oldu. Artık insanlar dünyayı dolaşmayı, daha iyi yaşamak için kariyerine odaklanmayı, çocuk yerine kediköpek bakmayı tercih ediyor. Maddi durumu iyi olsa da çocuk sahibi olmak istemeyenlerin sayısı artıyor.

Peki ekonomik sistemi kim besleyecek? Huzur evlerinde bekarlara kim bakacak? Hiç çocuk yapmayıp yaşam süresini uzatan bekarların emekli maaşını kim çalışarak ödeyecek? Gerekli işçi gücünü kim sağlayacak?

Tabii ki, çocuk dünyaya getiren aileler... Çocuk yapanlar; bir açıdan da 'zenginler daha zengin olsun, bekarlar kendi kafalarına göre yaşasın' diye  sistemin devamına hizmet ediyorlar.

...

Önerim şu: Çocuk sahibi olanlar sistemin devamı için özveride bulunuyorsa, bekarlar da bunun karşılığını vermeli. Elbette işsiz bekarlardan bahsetmiyorum; kazancı iyi olan ama buna rağmen çocuk dünyaya getirmeyen bekarlardan daha çok vergi alınsın. Ayda bir Avrupa'ya git, en güzel restoranlardan Instagram'a fotoğraf koy, akşam eve gidince de battaniyeni üzerine çek, kedini sev ve dijital platformdan dizi izle! Oh ne güzel!

Çocuk dünyaya getirip onların eğitimi ve geleceği için deli gibi çalışan, tatile gitmeyen, gitse de çocuk havuzunda nöbet tutan, yaşadığı stres yüzünden daha erken hayatını kaybeden çocuklu insanlara haksızlık olmuyor mu?

En azından bir sağlık sorunu yoksa, geliri düzeyi yüksek olmasına rağmen çocuk yapmayanlardan daha çok vergi alınmalı!"

Mevlüt Tezel'in bekarlardan vergi alınması fikri sosyal medyada pek destek bulmadı!