MHP'li başkandan voleybolculara hakaret

Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin sosyal medya hesabından, Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı için hakaret içeren bir paylaşım yaptı. Şahin'e tepki yağdı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'yı 3-0 yenerek Olimpiyat Oyunları'nda mücadele etme hakkı kazanan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'na siyasi partilerden ve toplumun çeşitli kesimlerinden tebrik mesajları yayınlandı. Hastalığı nedeniyle 3,5 ay aradan sonra bugün partisinin TBMM grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de "Filenin sultanlarını, teknik kadroyu ve federasyon yönetimini gönülden tebrik ediyorum" dedi.

Ancak Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinin MHP'li Belediye Başkanı Birol Şahin'in, kadın voleybolcuların bu büyük başarısı sonrası Facebook hesabından yaptığı paylaşım tepkilere neden oldu. Şahin önceki gün sosyal medyadan, "Allahu Teala’nın örtünün vücut hatlarınız belli olmasın emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin sonra da Tokyo’ya gidiyoruz diye sevineceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar. Müslüman kadın adap ve haya sahibidir. Yaptığı her işte Allah rızası gözetir. Dinimize göre kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler. Erkekler huzurunda açık saçık olarak değil” şeklinde yazdı.

Başkan Şahin kendisini, “Müslümanım diyenin uyması gereken kurallar vardır. Müslüman bir kişi öyle bir kıyafet giyip erkek huzuruna çıkamaz” diyerek savundu.

Cumhuriyet'in ulaştığı Şahin, söz konusu paylaşımın kendisine ait olduğunu belirterek, “Bizler İslam ülkesinde yaşıyoruz. Müslümanım diyenin uyması gereken kurallar vardır. Müslüman bir kişi öyle bir kıyafet giyip erkek huzuruna çıkamaz. Bu haram” açıklamasını yaptı.

Şahin'in tepkiler üzerine bugün söz konusu paylaşımını silmesi ise dikkat çekti.

(HABER MERKEZİ)