Kadınlar Dersim'de: Kürdistan’da insanlar kaybolmaz, kaybettirilir

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, Gülistan Doku ile ilgili yaptığı açıklamada, “Dersim, bırakın insanları, dağ ve taşların bile kontrol edildiği bir kent. Ancak 10 gündür bir üniversite öğrencisinden haber alınamıyor. Kürdistan’da insanlar kaybolmaz, kaybettirilir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Özgür Kadın Hareketi (TJA) ile Rosa Kadın Derneği, Dersim’de kendisinden 10 gündür haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku ile Pertek ilçesinde çocuklara yönelik cinsel istismara ilişkin HDP Dersim İl Binası’nda açıklama yaptı. Açıklamaya, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, partinin Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, İl Eşbaşkanı Nurşat Yeşil ile Rosa Kadın Derneği ve TJA üyeleri katıldı.

GÜLİSTAN DOKU NEREDE?

Rosa Kadın Derneği Üyesi Gülistan Nazlıer, Gülistan’ın kaybedilmesi aynı zamanda devletin şiddet politikasının sonucu olduğunu belirterek, “Bu anlamda bugün Dersim’deyiz. Gülistan üniversite öğrencisi genç bir kadın, 10 gündür kayıp. Buradan soruyoruz; Gülistan nerede? Gülistan bulunana kadar sormaya devam edeceğiz” dedi.

‘DAĞ TAŞ BİLE KONTROL ALTINDA’

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, Gülistan Doku’nun akıbeti ve olayın aydınlatılması için Dersim’e geldiklerini ifade etti. Taşdemir, Dersim’in 7 gün 24 saat mobese kameralarıyla izlendiğini belirterek, “Dersim, bırakın insanları, dağ ve taşların bile kontrol edildiği bir kent. Ancak 10 gündür bir üniversite öğrencisinden haber alınamıyor. Bizde bu olayın örtbas edilmeye çalışıldığını ve ciddi bir çalışma yürütülmediğinin kanısındayız” diye konuştu.

‘İNSANLAR KAYBETTİRİLİR’

Taşdemir, özelikle fail niteliğinde üvey babası polis olan Zainal Abarakov’un durumuyla ilgili açık ve net bir bilginin paylaşılmadığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Bu kişiye dair bilgiler neden kamuoyu ile paylaşılmıyor? 10 gündür bu gizemlilik nedir? Ne yazık ki Türkiye’de kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve katliamlar olağan hale getiriliyor. Gülistan’a yaklaşım da budur. Gülistan’ın takipçisi olacağız. Bu şekilde üstü örtülmesine de izin vermeyeceğiz.”

“Bir kişi daha eksilmeyeceğiz” diyen Taşdemir, “Kürdistan’da insanlar kaybolmaz, kaybettirilir” ifadesini kullandı.

‘TECAVÜZÜN ÜSTÜ ÖRTÜLMEYE ÇALIŞILIYOR’

Pertek’teki erkek çocuklara yönelik tecavüze değinen Taşdemir, “Özelikle son 10 gündür artan ve açığa çıkan taciz ve tecavüz vakaları, iktidarın yürüttüğü politika ve siyasetten bağımsız değildir. Özelikle Kürdistan’da göz yumma ve cezasızlık siyaseti yürütülmektedir. Olayların üstünün örtülmeye çalışıldığını görüyoruz. Bu da topluma bir mesajdır. Yaşananlar sistematik bir politika haline getirilmeye çalışılıyor. Bu politika karşısında özelikle kadın ve gençlerin örgütlenip bilinçlenmesi gerekir. Özel ve sistematik olan politikaları boşa çıkarmalıyız” şeklinde konuştu.

Taşdemir, kadınların bu politikalar karşısında durarak, mücadeleye devam edeceklerinin altını çizdi.

DOKU AİLESİ ZİYARET EDİLDİ

Açıklamanın ardından Taşdemir ve beraberindeki kadınlar, Gülistan Doku’nun ailesini ziyaret etti. Daha sonra Munzur Özgür Öğrenci Derneği’ni ziyaret eden kadınlar, görüş alışverişinde bulundu. (Kaynak: MA)