Gülistan Doku'nun 'intihar mektubu'nu aile yalanladı

Dersim'de 10 gündür kayıp olan Gülistan Doku'nun yurttaki odasında intihar mektubu bulunduğu iddia edilmişti. Gülistan Doku'nun ailesi bu iddianın doğru olmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dersim'de 10 gündür kendisinden haber alınamayan ve baraj gölünde arama çalışması yapılan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun yurttaki odasında intihar mektubu bulunduğu iddia edilmişti. AA'nın savcılık kaynaklarına dayandırdığı haberinde ailesinin, Gülistan Doku'nun yurttaki odasında odasında bulduğu intihar mektubunu bulup savcılığa teslim ettiği ileri sürülmüştü.

Doku’nun ablası Aygül Doku, intihar mektubu olarak yansıtılan mektubun doğru olmadığını belirterek, “Geçen yıla dair bir şaka notudur. Gülistan dağınık biri olmasından kaynaklı arkadaşları kendisiyle dalga geçtiği için kardeşim de böyle bir not yazıp dolabına asmış, eşyaları arasında silik bir şekilde bulundu. Yapılan haber yalandır. İtibar edilmemelidir. Bu tür haberler hakkında gereken yerlere başvurularımız olacak. Bu tür haberler aile olarak bizi yıpratıyor. Kesin ve somut olmayan bilgilerden haberler yazılmasını istemiyoruz. Ayrıca aileye teyit edilmeyen her haber için biz de gerekli yerlere başvuracağız” dedi.

NE OLMUŞTU?

21 yaşındaki Doku’nun, geçtiğimiz pazar günü, kaldığı KYK Kız Yurdu’na gece geri dönmemesi ve telefonunun kapalı olması üzerine endişelenen arkadaşları, İl Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu. Emniyet’te öğrencilerin ifadeleri alındıktan sonra Diyarbakır’da oturan Doku ailesine haber verildi.  Kente gelen Doku ailesi, önce Emniyet’e gitti.

Emniyet yetkilileri, Gülistan Doku’nun nereye gittiğini tespit etmek için öncelikle kent merkezindeki mobese kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemelerde Doku’nun gündüz saat 11.29’da, Atatürk Mahallesi’ndeki Valilik binasının hemen karşısındaki minibüs durağından üniversite aracına bindiği tespit edildi. Ancak yol güzergahında bulunan diğer mobese kameralarında yapılan incelemelere rağmen araçtan nerede indiği anlaşılamadı.

Arama çalışmaları, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cem Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu AFAD görevlilerinin yanı sıra Elazığ Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıçlar, jandarma su altı arama kurtarma dalgıçları, Munzur Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Derneği (MUDAK) gönüllülerinden oluşan 50 kişilik ekip tarafından yürütülüyor. (HABER MERKEZİ)