8 çocuklu aile, bir umudun peşinde yok oldu

Çeşme'de önceki gece bir teknenin alabora olması sonucu ölen sekizi çocuk 11 kişinin aynı aileden olduğu ortaya çıktı. Ölen çocuklardan birinin henüz altı aylık olduğu, ailenin Türkiye'ye dokuz sene önce Suriye'nin Haseke kentinden geldiği belirtildi. Akrabalarının cenazelerini almak için bekleyen İbrahim Gazi "Daha iyi bir yaşam için yola çıktılar ama şimdi perişan haldeyiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir’in Çeşme ilçesi açıklarında göçmenleri taşıyan bir teknenin batması sonucu hayatını kaybeden sekizi çocuk 11 kişinin aynı aileden olduğu ortaya çıktı. Ölen çocuklardan birinin henüz altı aylık olduğu, ailenin yaklaşık dokuz yıl önce Suriye'nin kuzeyindeki Haseke kentinden Türkiye'ye sığındığı belirtildi. Kardeşini, kızını ve iki torununu kaybeden İbrahim Gazi "Daha iyi bir yaşam için yola çıktılar ama şimdi perişan haldeyiz" dedi.

ÖLÜM NEDENİ: HİPOTERMİ

İzmir'in Menderes ve Manisa'nın Turgutlu ilçelerinde yaşayan aileyi taşıyan fiber tekne, cumartesi akşamı Çeşme'den Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmek için yola çıktıktan kısa süre sonra alabora olmuştu. Sekizi çocuk 11 kişi yaşamını yitirmiş, sekiz kişi kurtarılmıştı.

İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemleri bugün tamamlanırken, ilk bulgulara göre teknedekilerin hipotermi nedeniyle öldüğü tespit edildi.

Ailenin yakınları, otopsi işlemlerini İzmir Adli Tıp Kurumu önünde bekledi. (Fotoğraf: AA)

'BİZİ DİNLEMEDİLER'

Otopsi işlemleri sırasında İzmir Adli Tıp Kurumu'nun dışında bekleyen Suriyeli İbrahim Gazi, teknede kardeşini, kızını ve iki torununu kaybettiğini anlattı. Akrabalarını ikna edemediklerini belirten Gazi, "Daha iyi bir yaşam için yola çıktılar ama şimdi perişan haldeyiz. 'Yapmayın' dememize rağmen bizi dinlemediler" diye konuştu.

İbrahim Gazi, kardeşini, kızını ve iki torununu kaybettiğini söyledi. (Fotoğraf: AA)

Cenazeler, işlemlerin ardından yakınlarına teslim edilecek.

ALTI KİŞİ GÖZALTINDA

Soruşturma kapsamında tekne sahibi, kaptan, göçmenleri evlerinde barındıranlar ve bu kişilerden alınan parayı saklayan ve havale eden şüphelilerin de aralarında bulunduğu biri Suriye uyruklu altı kişi gözaltına alınmıştı. (HABER MERKEZİ)

İzmir'de göçmen teknesi battı: 8 çocuk öldüİzmir'de göçmen teknesi battı: 8 çocuk öldü