Geride fotoğraflar ve çocuk ayakkabıları kaldı

Çeşme'de batan teknede sekizi çocuk 11 mültecinin hayatını kaybetmesiyle ilgili altı kişi gözaltına alındı. Mültecilerin kimlikleri ve çocuk ayakkabıları kıyıya vurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında mültecileri taşıyan teknenin batmasıyla ilgili biri Suriye uyruklu altı şüpheli gözaltına alındı. Çeşme sahilindeki görüntüler, 2015'te Bodrum sahilinde Alan bebeğin cansız bedeninin bulunmasını hatırlattı.

İzmir polisi ve jandarma ekipleri, Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmeye çalışırken Yalı Mahallesi açıklarında batan teknenin sahibi, kaptanı, mültecileri barındıranlar ve bu kişilerden alınan parayı kasa olarak saklayan kişileri tespit etti. Altı şüpheli sorguya alındı.

AYAKKABI VE EŞYALARI KIYIDA BULUNDU

Yunanistan'a geçmeye çalışan mültecilerin fotoğrafları sahilde bulundu. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Fiber teknenin gece denize açıldıktan kısa bir süre sonra kapasitenin üzerinde ağırlık nedeniyle su alarak battığı belirtildi. Sekizi çocuk 11 kişinin cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Hayatını kaybedenlerin denize açıldıkları koyda can yelekleri, ait kimlik, pasaport, fotoğraf ve çeşitli eşyalar ile çocuk ayakkabıları ve kıyafetleri karaya vurdu. (İZMİR/AA)