Kayıp balıkçıların yeri tespit edildi

Kilyos açıklarında balıkçı teknesiyle tankerin çarpışmasının ardından kaybolan üç kişinin yeri kurtarma gemisi tarafından tespit edildi. Dalgıçlar, tespit edilen bölgelere dalış yapmak için hazırlık yapıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Boğazı'nın Rumelifeneri ve Kilyos arasındaki bölgede bu sabah bir balıkçı teknesiyle tankerin çarpışmasının ardından kaybolan üç balıkçının yeri Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait kurtarma gemisi tarafından tespit edildi. Dalgıçlar, tespit edilen bölgelere dalış yapıyor.

Kilyos açıklarında Rusya’dan gelen 140 metrelik tanker ile Dursun Ali Coşkun adlı balıkçı teknesi çarpıştıktan sonra batan balıkçı teknesindeki üç kişi kurtarıldı, kaybolan üç kişinin ise yeri tespit edildi. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Kilyos açıklarında saat 06.35 sıralarında Rusya'dan gelip İzmir'e giden 'GLARD 2' isimli tanker ile 'Dursun Ali Coşkun' isimli balıkçı gemisi çarpıştı. Kazada balıkçı gemisi batarken gemide bulunan altı kişiden üçü bölgede bulunan balıkçılar tarafından kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığının internet sitesinde yapılan açıklamada, "İhbarın alınması üzerine olay mahalline derhal dört sahil güvenlik botu ve bir sahil güvenlik helikopteri görevlendirilmiştir. Kayıp olduğu değerlendirilen 3 şahsın bulunması maksadıyla Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait iki botun da iştirak ettiği arama kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir" denildi. (İSTANBUL/AA)

Rumelifeneri'nde balıkçı teknesi ile tanker çarpıştıRumelifeneri'nde balıkçı teknesi ile tanker çarpıştı