'Din dersi seçtirin' talimatına tepki

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde kaymakamlıktan okul müdürlerine gönderilen yazıyı paylaşarak, "Zorunlu din dersi dayatması yetmiyormuş gibi seçmeli ders adı altında getirilen din dersleri uygulamada zorunlu hale getiriliyor" dedi. Yazıda, öğrencilerin seçmeli din derslerini seçmesi için 'hassasiyet ve özen' gösterilmesi talimatı yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP İstanbul Milletvekili ve Alevi Bektaşi Federasyonu kurucusu Ali Kenanoğlu, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde kaymakamlık tarafından okul müdürlerine gönderilen, din derslerine ilişkin bir yazıyı paylaştı.

Yazıda, okul müdürlerinden, zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin yanı sıra seçmeli dersler arasında yer alan Kuran-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler ile ilgili talimat yer aldı. Kenanoğlu'nun paylaştığı yazıda şu ifadeler yer alıyor: "Öğrencilerimiz tarafından seçilmesiyle ilgili okul müdürlerimizce gerekli hassasiyet ve özenin gösterilmesi..."

Kenanoğlu, "Zorunlu din dersi dayatması yetmiyormuş gibi seçmeli ders adı altında getirilen din dersleri uygulamada zorunlu hale getiriliyor. Balıkesir'de okullara gönderilen yazıda okul müdürlerinden öğrencilerin seçeceği dersler konusunda hassasiyet rica ediliyor. Din dersi dayatılamaz. Bu skandal metin ile ilgili yetkilileri derhal işlem yapmaya davet ediyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)