Gülistan Dokuyu arama çalışmaları barajda yoğunlaştırıldı

Dersim'de üç gündür haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'yu arama çalışmaları, Uzunçayır Baraj Gölü ve Dinar Deresi çevresinde yoğunlaştırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dersim'de ailesinin kayıp başvurusu yaptığı üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun bulunması için başlatılan arama çalışmaları devam ediyor.

Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku'nun, ailesinin iki gün önce yaptığı kayıp başvurusu üzerine başlatılan çalışmalara, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) görevlilerinin yanı sıra Elazığ Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıçlardan oluşan 'kurbağa adam' ekibiyle Munzur Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Derneği (MUDAK) gönüllülerinden oluşan 60 kişi katılıyor.

Çalışmalarını Uzunçayır Baraj Gölü ve Dinar Deresi çevresinde yoğunlaştıran ekiplere, jandarma da drone ve dedektör köpek desteği sağlıyor.

Dersim Valisi Tuncay Sonel, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek ve İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen ile ekiplerin çalışma yaptığı bölgede AFAD İl Müdürü Cem Erdoğan'dan bilgi aldı.

EN SON ARKADAŞIYLA TARTIŞMIŞ

Gülistan Doku'nun Diyarbakır'dan gelen aile bireylerinden dayısı Mehmet Nurkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeğeninin kaybolmadan bir gün önce erkek arkadaşıyla tartıştığını ve ardından kaldığı öğrenci yurduna gitmediğini öğrendiklerini söyledi.

Bunun üzerine endişelendiklerini ifade eden Nurkan "Herkes arama çalışmaları için seferber. Polis, jandarma şu an herkes bulunması için elinden geleni yapıyor. Gün geçtikçe bizim de endişemiz artıyor" dedi.

Nurkan, Gülistan'ın arkadaşlarıyla da görüştüklerini ve herhangi bir sorunun olmadığını öğrendiklerini de belirtti.

Kardeşinin arama çalışmalarını gözyaşlarıyla izleyen ve bir ara kendinden geçen Aygül Doku ise güçlükle sakinleştirildi.

NE OLMUŞTU?

Gülistan Doku, pazar günü kaldığı KYK Kız Yurdu’na gece saat 23.00’e kadar geri dönmedi. Doku’nun yurda geri dönmemesi üzerine telefonundan kendisine ulaşmaya çalışan arkadaşları, telefonunun kapalı olması üzerine endişelenip Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu ve ailesine haber verildi. Gülistan Doku'dan bir süredir haber alamayan ailesi, yaşadıkları Diyarbakır'dan gelerek kente gelerek, 6 Ocak'ta Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp başvurusunda bulundu.

MOBESE'DEN SONUÇ ALINAMADI

Doku'nun bulunması için arkadaşlarıyla görüşen, cep telefonu sinyallerini izleyen polis ekipleri, kent genelindeki MOBESE kayıtlarını da inceledi. Yapılan incelemelerde Doku’nun saat 11.29’da, Atatürk Mahallesi’ndeki minibüs durağından üniversite aracına bindiği tespit edildi. Ancak bindiği aracın yol güzergahında bulunan diğer mobese kameralarında yapılan incelemelere rağmen araçtan nerede indiği tespit edilemedi.

SÜRÜCÜ HATIRLAMADI!

Bindiği minibüsün şoförü belirlenerek ifadeye çağrıldı. Sürücü, pazar günü olması dolayısıyla aracın üniversiteye girmediğini, dönüşte minibüsün boş döndüğünü ve Doku’nun nerede indiğini hatırlamadığını söyledi.

Sürücünün bu ifadesi üzerine Doku’nun bindiği aracın yol güzergâhında bulunan ve kameraların görmediği tek durak olan kent merkezinin Sarı Saltuk Köprüsü’nde indiği tahmin ediliyor.

(DERSİM-AA/DUVAR)