Çavuşoğlu: Cezayir ile Libya krizinde işbirliği yapacağız

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun'la gerçekleştirdiği görüşmenin ardından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Cezayir ile başta Libya krizi olmak üzere bölgesel konularda işbirliği yapacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cezayir'e giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Başkanlık Sarayı'nda Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun'la görüştü.

Çavuşoğlu'nu kabul etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tebbun "Dostumuz Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu biliyorum. Türkiye ile Cezayir arasındaki ilişkiler çok sıcak ilişkilerdir" dedi.

Görüşmenin ardından Twitter hesabından açıklama yapan Çavuşoğlu, "Cezayir Cumhurbaşkanı Abdelmadjid Tebboune'a Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ilettik. Ülkelerimiz arasındaki işbirliğini Stratejik Konsey düzeyine çıkartacağız. Başta Libya krizi olmak üzere, bölgesel konularda ortak çıkarlarımız temelinde işbirliği yapacağız" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Tebbun'la gerçekleştirdiği görüşmeden önce Cezayirli mevkidaşı Sabri Bukadum ve Başbakan Abdulaziz Cerrad'la da bir araya geldi.

Başbakan Cerrad'ı kurulan yeni hükümet dolayısıyla kutlayan Çavuşoğlu, daha sonra Cezayir Dışişleri Bakanı Sabri Bukadum'la görüştü. İkili görüşmenin ardından gerçekleştiren heyetler arası görüşmede Çavuşoğlu, hafta başında kurulan yeni hükümette yer almasından dolayı mevkidaşını tebrik etti.

Türkiye-Cezayir arasındaki iş birliğine işaret eden Çavuşoğlu, "Ekonomi dahil pek çok alanda ikili ilişkileri geliştirmenin zamanı" dedi.

Bölgesel meselelerde iş birliğinin önemine dikkati çeken Çavuşoğlu, "İki ülkeyi de ilgilendiren gelişmeler var. Beraber çalışırsak barış ve istikrarı getireceğimize dair güvenimiz var" ifadesini kullandı. (DUVAR-AA)