Sibel Ünli'nin arkadaşları: Gülmeyi hiç bırakmadı

İstanbul Üniversitesi öğrencileri hayatına son veren Edebiyat Bölümü öğrencisi Sibel Ünli için bir araya geldi. Üniversite kapısı önünde açıklama yapan öğrenciler Ünli için, "Gülmeyi, şakalaşmayı hiç bırakmadı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Üniversitesi öğrencileri, geçtiğimiz günlerde yaşamına son veren arkadaşları Sibel Ünli için Beyazıt Ana Kapı'da basın açıklaması gerçekleştirdi. “Sibel’i unutmayacağız” pankartının açıldığı eylemde sık sık “İntiharlar politiktir”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz”, "Yoksuluz çünkü zenginler var" ve “Sibel’i öldüren kapitalizm” sloganları atıldı. Eyleme CHP Milletvekili Ali Şeker, HDP Milletvekili Ahmet Şık, TİP Milletvekili Erkan Baş, İBB önünde yaşam nöbeti tutan eylemciler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Açıklamada, "Sibel'in ölümüne sebep olan siber zorbalık ve yoksulluk; kapitalist ve ataerkil çarpık düzenin sonucudur. Bu bir intihar değil cinayettir" denildi.

'SİBEL'İ UNUTMAYACAĞIZ...'

İstanbul Üniversitesi öğrencileri adına ortak açıklamayı Ezgi Çetinkaya okudu. Çetinkaya, 'Gidecek bir yerim yok, yaşanmaya değer bir hayatım da' paylaşımını yapan İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 3'ncü sınıf öğrencisi Sibel Ünli'nin 4 Ocak'ta intihar ettiğini hatırlatarak, "Sibel bu üniversitenin öğrencisiydi, sıra arkadaşımızdı. Birlikte aynı amfilerde ders gördük, aynı bahçede dolaştık, aynı kantin sırasında bekledik, eylemlerde aynı aynı sloganı hep birlikte attık. Uzun süredir psikolojik sorunlar yaşasa da gülmeyi, şakalaşmayı hiç bırakmamıştı Sibel" diye konuştu.

Çetinkaya son olarak şunları söyledi: "1 lira 40 kuruş bulunan öğrenci kartı, sosyal medya üzerinden yaşadığı ayrımcılıklar, yılbaşında dilediği iş bulma isteği kaldı Sibel'in ardından. Sibel ekmeği için direnen işçinin, en temel hakları için mücadele eden üniversitelilerin, şiddete ve ayrımcılığa maruz bırakılan hayvanların yanındaydı. Sistemin yarattığı geleceksizlik ve ayrımcılık yaşayan ilk arkadaşımız Sibel değil. Hayatlarımıza topyekun nüfuz eden ve her birimizi yalnızlaştıran sistemin etkileri, yarattığı bunalım yaşamlarımıza saldırmaya devam ediyor. Sibel'in sıra arkadaşları, İstanbul Üniversitesi öğrencileri olarak hiçbir arkadaşımızın ayrımcılık, geleceksizlik, geçim sıkıntısı ve gündelik sıkıntılar nedeniyle yalnız kalmasına izin vermeyeceğiz. Yalnızlaştıran, geleceksizleştiren sisteme karşı dayanışma demeye devam edeceğiz. Sibel'i unutmayacağız."

Kaftancıoğlu, Sibel Ünli'nin ailesini ziyaret ettiKaftancıoğlu, Sibel Ünli'nin ailesini ziyaret etti

'BİR CAN DAHA ELİMİZDEN KAYIP GİTMEDEN...'

Açıklamanın ardından İBB önünde yaşam nöbeti tutanlar adına Bekir Gönan kısa bir açıklama yaptı. Gönan şunları söyledi, "Sibel'in ölümüne sebep olan siber zorbalık ve yoksulluk; kapitalist ve ataerkil çarpık düzenin sonucudur. Bu bir intihar değil cinayettir. Siyanür içip intihar eden kardeşleri ve gencecik bir üniversite öğrencisini ölüme iten failler bellidir. İstanbul Üniversitesi; altı bakanlığın bütçesinden fazla bütçe alıp da öğrenciye üç öğün yemeği fazla gördü. Fakat o süreçte üniversite öğrencileri atanmış rektöre karşı nasıl mücadele edip yemek haklarını geri aldılarsa bizler de hak savunucuları olarak yaşanılası bir dünyayı öyle kuracağız. Bir can daha elimizden kayıp gitmeden herkesi dayanışmaya, yaşamın yanında olmaya, tür, ırk, cinsiyet gözetmeden tüm canlılara özgürlük gelene kadar mücadele etmeye çağırıyoruz. Ya hep beraber, ya hiçbirimiz." (HABER MERKEZİ)