Anadolu Ajansı Sözcü'nün aboneliğini iptal etti

Sözcü gazetesinin Anadolu Ajansı aboneliği, ajans tarafından bitirildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ve Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç karara tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anadolu Ajansı (AA), Sözcü gazetesinin aboneliğini tek taraflı olarak sonlandırdı. Gazete, ajansa karşı olan tüm mali yükümlülüklerini eksiksiz olarak yerine getirdiğini belirtirken, AA'nın aldığı kararı "Sözcü'nün habere erişim özgürlüğünü elinden aldı" şeklinde yorumladı.

Gazeteden yapılan açıklamada AA'nın Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulduğu hatırlatıldı ve kararın 'kara bir leke' olduğu ifade edildi. Karara ilişkin Sözcü'ye konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto "Menderes döneminde dahi Anadolu Ajansı'nın bu kadar taraflı haber yaptığı bir dönem olmamıştır” derken, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ise kararın kabul edilemez olduğunu söyledi. Türenç “Atatürk'ün önderliğinde halkın ve dünyanın haberden haberdar olabilmeleri için çalışan AA, tarafsız ve hukuki çerçevede hizmet vermekle yükümlüdür. SÖZCÜ hakkında kesinleşmiş bir mahkeme kararı yokken AA, yaptığı yayınında tarafsızlığını yitirmiştir” ifadelerini kullandı.