Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek ölüm orucuna başladı

İstanbul Silivri Cezaevi’nde 200 gündür açlık grevi yapan İbrahim Gökçek, dün avukat Hüseyin Boğatekin ile yaptığı görüşmesinde ölüm orucuna başladığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avukat Hüseyin Boğatekin, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı: “Az evvel adalet ve özgürlük talebiyle 200 gündür açlık grevinde olan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek ile görüştüm. Bugün ”ölüm orucuna” başladığını, talepleri kabul edilmedikçe vazgeçmeyeceğini belirtti. Çok zayıflamıştı. Bitkin ama moralliydi.”

Grup Yorum üyelerinin talepleri şöyle:

  • Sürekli baskına uğrayan, terörize edilmeye çalışılan ve Grup Yorum'un çalışmalarını yürüttüğü İdil Kültür Merkezine polis baskınları son bulsun.
  • Grup Yorum üyeleri Bakanlığın arananlar listelerinden çıkarılsın.
  • Yaklaşık 3 yıldır neredeyse tüm konserleri yasaklanan Grup Yorum üzerindeki konser yasakları kaldırılsın.
  • Yorum üyeleri haklarında açılan davalar düşürülsün.
  • Tutuklu Grup Yorum üyeleri serbest bırakılsın.

Grup Yorum’un çalışmalarını yürüttüğü İstanbul, Okmeydanı’ndaki İdil Kültür Merkezi son 2016-2018 arasında sekiz kez polis baskınına maruz kalmıştı. Baskınlar 2019'da da sürmüş ve son operasyon 26 Şubat'ta gerçekleşmişti.  Bu baskınlarda 30 kişi tutuklanmıştı. Altı Grup Yorum üyesi İçişleri Bakanlığı'nın aranan teröristler listesinde: İnan Altın, Selma Altın, Ali Aracı, İbrahim Gökçek, Emel Yeşilırmak, İhsan Cibelik. “DHKP-C üyeliği” ile suçlanan Grup Yorum üyelerini ihbar edenlere 300 biner TL para ödülü vaaddediliyor. Selma Altın ve İnan Altın Fransa'dan sığınma talebinde bulundu. (HABER MERKEZİ)