Mısra Öz Sel'e bir değil iki soruşturma açılmış

Çorlu tren faciasında oğlunu kaybeden Mısra Öz Sel hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasının yanı sıra 'mahkeme heyetine hakaret'ten de soruşturma açıldığı ortaya çıktı. Mısra Öz Sel, “Oturup tek tek twetlerimi okumuşlar. Bunları okuyana kadar 25 kişinin öldüğü dosyayı karıştırsalardı birileri herhalde suçlu çıkardı” diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

Mızra Öz Sel ve Oğuz Arda Sel.

ANKARA - Çorlu’daki tren kazasında yaşamını yitiren 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz Sel hakkında sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek soruşturma başlatıldı. Bugün (3 Ocak) Üsküdar Güvenlik Büro Amirliği’ne ifade vermeye giden Sel hakkında iki ayrı soruşturmanın yürütüldüğünü öğrendi.

Mısra Öz Sel, içeriğini ilerleyen günlerde paylaşacağını ifade ettiği bir tweeti nedeniyle ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ ve Çorlu davasına bakan mahkeme heyetine dair attığı tweeti nedeniyle ‘hakaret’ suçlamasıyla soruşturmaların açıldığını söyledi.

‘CUMHURBAŞKANI NEDEN ÜZERİNE ALINMIŞ ANLAYAMADIM’

Emniyet Müdürlüğü’nde ifade vermek istemediğini, ilerleyen günlerde yazılı olarak Çorlu Savcılığı’na giderek ifadesini teslim edeceğini belirten Sel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddia edilen tweetin içeriğine dair şunları kaydetti:

“Ben Cumhurbaşkanına sormak istediğim ne varsa direkt etiketleyerek paylaşım yapıyorum. Bu paylaşmış olduğum tweette hiç kimse etiketli değil ve isim geçmiyor. Sadece kendi halinde bir tweet. Bunu bir gazeteci de ya da takip eden herhangi birisi de üzerine alınabilir. Cumhurbaşkanı neden üzerine alınmış nedenini anlayamadım. Direkt kendisine atılmış bir şey olsaydı anlardım ama sizin bile okuyup üzerinize alınabileceğiniz bir şeyi Cumhurbaşkanı üzerine alınmış.”

‘SÖYLEDİĞİM HER SÖZÜN ARKASINDAYIM’

Çorlu Savcılığına vereceği ifadede de bunları söyleyeceğini anlatan Mısra Öz Sel, “Oturup tek tek twetlerimi okumuşlar. Bunları okuyana kadar 25 kişinin öldüğü dosyayı karıştırsalardı bir buçuk yıl oldu, birileri herhalde suçlu çıkardı. Herkesi, mahkeme heyetini de asli görevini yapmaya davet ediyorum. Adalet talep ediyorum ve bunu dillendirmeye devam edeceğim. Bu davalarla bana gözdağı veremeyecekler. Söylediğim her sözün arkasındayım” dedi. (DUVAR)