'Sarılma' cezası için Bakan Selçuk'a soru önergesi

CHP Milletvekili Yunus Emre, Van’da doğum günü kutlayan iki öğretmene ceza verilmesini Meclis gündemine taşıyarak soru önergesi verdi. Emre, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, “Öğretmenlerin örselenen manevi şahsiyetlerinin tamiri için ne gibi iş ve işlemler yapılmaktadır ya da yapılacaktır?” sorusunu yanıtlamasını talep etti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Van’ın Çatak ilçesinde iki öğretmene doğum günü kutlaması sırasında birbirlerini sarılarak tebrik ettikleri için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ceza verildi. Kadın öğretmene maaş kesme ve ilçe dışında bir okulda görevlendirme, erkek öğretmenin de ilçe sınırları dışında bir okula atanmasıyla sonuçlanan olayı CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre Meclis gündemine taşıdı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Emre, “İki öğretmenin doğum günü kutlaması esnasında birbirlerini sarılarak tebrik etmelerinin suç teşkil eden unsuru nedir?” diye sordu.

'BU CEZALARI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?'

Öğretmenler hakkında Çatak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada kovuşturma yapılmasına gerek olmadığı kararı verildiğini hatırlatan Emre şu soruların yanıtlanmasını istedi:

  • Bakanlığınız müfettişlerince; iki öğretmenin doğum günü kutlamasıyla ilgili olarak verilen bu cezaları nasıl değerlendiriyorsunuz?
  • İki öğretmenin doğum günü kutlaması esnasında birbirlerini sarılarak tebrik etmelerinin suç teşkil eden unsuru nedir?
  • İki öğretmenin, verilen “cezalara” karşı yaptıkları itirazlarla ilgili iş ve işlemler hangi aşamadadır?
  • Bakanlığınız, öğretmenlerin doğum günü kutlaması nedeniyle konuyu “uygunsuz” davranış diye disiplin işlemi yapan-yaptıran ve buna ilişkin bu öğretmenlere cezai işlemde bulunan yetkililer hakkında herhangi bir işlem yapılmış ya da yapılacak mıdır?
  • İki öğretmene verilen “doğum günü kutlama cezasının” düzeltilmesi ve öğretmenlerin örselenen manevi şahsiyetlerinin tamiri için ne gibi iş ve işlemler yapılmaktadır ya da yapılacaktır? (DUVAR)Doğum günü kutlayan iki öğretmene 'sarılma' cezasıDoğum günü kutlayan iki öğretmene 'sarılma' cezası