Rahmi Turan'ın köşesi 1'den 11'e kaydırıldı

'Beştepe'deki CHP'li' iddiasının ardından tartışmaların odağına yerleşen ve sonrasında özür dileyen Rahmi Turan, Sözcü'deki yazılarının bugünden itibaren 1. sayfa yerine 11. sayfada yer alacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sözcü yazarı Rahmi Turan, birinci sayfadaki son köşe yazısını bugün yazdı. "Türkiye'de başyazarlık müessesesi eskiden vardı, yarım yüzyıl önce bitti" diyen Turan, yazılarının bugünden itibaren birinci sayfadan değil 11. sayfadan yayınlanacağını duyurdu.

Yazıları bugüne değin birinci sayfadan 'başyazar' formatında yayımlanan Turan, birinci sayfada yazdığı için kendisinden 'başyazar'olarak bahsedildiğini ancak yalnızca köşe yazarı olduğunu ifade etti.

Turan, bugünkü köşesinde konuya ilişkin şunları yazdı:

"Oysa başyazarlık diye bir şey yok. Türkiye'de başyazarlık müessesesi eskiden vardı, yarım yüzyıl önce bitti. Ben Sözcü’nün, yazıları birinci sayfada çıkan köşe yazarıyım. Yazar, yazardır ve dediğim gibi gazetelerde başyazarlık tarihe karışmıştır. Sözcü’de yazması uygun görülen, Atatürk ilkelerine bağlı, laik cumhuriyetin savunucusu her meslektaşımızın sıfatı 'Köşe yazarı'dır. Her yazarın görüşleri yasal olarak da, etik olarak da kendisini bağlar. Değerli okurlar… Bugünden sonra birinci sayfada yazmayacağım. Yazılarım artık 11'inci sayfamızda devam edecek."

Rahmi Turan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'de görüştüğü CHP'li bir siyasetçiye, CHP genel başkanlığına aday olması halinde her türlü desteği vereceğini söylediğini yazmış, sonrasında da kaynağından aldığı bilgiye göre bu ismin Muharrem İnce olduğunu belirtmişti. Bu yazı yoğun tartışmalara neden olmuş, basın toplantısı düzenleyen Muharrem İnce iddiaları yalanlamıştı. Turan, haber kaynağının Talat Atilla olduğunu açıklamış ve taraflardan özür dilemişti.