Kulaklı orman baykuşu Yağmur Aşık'a 2 yıl hapis getirdi

Futbolcu Emre Aşık'ın eşi Yağmur Aşık 3 yıl önce sokakta bulduğu 'kulaklı orman baykuşu'nu veterinere götürmüş, tedavinin ardından da evine götürmek istemişti. Yağmur Aşık, yasa gereği baykuşu alamayacağını söyleyen veteriner hekim Dilara Tezel'i darp etmişti. Mahkeme Yağmur Aşık'a 2 yıl 18 gün hapis cezesı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet haberlerine hemen her gün bir yenisi eklenirken, İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesi'nden emsal teşkil edecek bir karar geldi. Eski milli futbolcu Emre Aşık’ın eşi Yağmur Aşık, Veteriner Hekim Dilara Tezel ve Berkay Güven’e karşı işlediği tehdit, yaralama, hakaret suçlarından toplam 24 ay 18 gün hapis cezasına çarptırıldı. 56. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada alınan karar uyarınca cezaya erteleme de uygulanmadı.

Veteriner Dilara Tezel'i (sağdan dördüncü), duruşmada hekim arkadaşları yalnız bırakmadı.

YABAN HAYVANINI SAHİPLENMEYE ÇALIŞTI

Yağmur Aşık, yaklaşık 3 yıl önce sokakta bulduğu “kulaklı orman baykuşunu” özel bir veteriner kliniğine getirmiş, tedavisinin ardından da geri almak istemişti. Aynı zamanda İstanbul Veteriner Hekimler Odası Egzotik ve Yabani Hayvan Hekimliği Komisyonu üyesi olan Dilara Tezel ise yaban hayatına ait olan hayvanın mevzuat gereği Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na teslim edilmesi gerektiğini belirterek bu isteği geri çevirmişti. Bunun üzerine beraberindeki kişilerle birlikte kliniği basan Aşık, Veteriner Hekim Tezel’i darp etmiş ve tehditler savurmuştu. Olayın güvenlik kamerası görüntüleri basında yayınlanmış ve sosyal medyada büyük tepki çekmişti.

'VETERİNER HEKİMLER SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI KAPSAMINA ALINSIN'

Hukuki süreci yakından takip eden İstanbul Veteriner Hekimler Odası, karar duruşmasında da meslektaşlarını yalnız bırakmadı. Oda adına açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, şiddet pahasına yaban hayatını korumaya çalışan meslektaşını kutlarken, "Saldırı bu kez yapanın yanına kar kalmadı" dedi. Mahkemenin kararını sevindirici bulmakla birlikte gerek beşeri gerekse veteriner hekimlere bu tip saldırıların her geçen gün arttığını belirten Arslan, "Veteriner hekimlik en tehlikeli meslek grupları içinde yer alıyor. O nedenle veteriner hekimlerin de acilen sağlıkta şiddet yasası kapsamına alınması gerekiyor” ifadelerini kullandı.